Την πολιτική των ίσων αποστάσεων την οποία κρατάει η ελληνική κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, για το θέμα της επίθεσης του Αζερμπαϊτζάν, συμμάχου της Τουρκίας, σε βάρος του αρμενικού θύλακα του Αρτσάχ στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, καταδικάζει η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος και εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος, είναι η ακόλουθη: «Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος, η οποία αγνοεί το γεγονός ότι επιτιθέμενη πλευρά είναι το Αζερμπαϊτζάν και απλώς καλεί τα μέρη να δείξουν αυτοσυγκράτηση. Ειλικρινά περιμέναμε μια πιο σθεναρή στάση από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Ας θυμηθούμε την πολύ πρόσφατη γενναία στάση του Υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας που στάθηκε αλληλέγγυα και έτοιμη να συνδράμει στην Ελλάδα στο ζήτημα της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο. Κρίμα...».

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις εξελίξεις στο Ναγκόρνο - Καραμπάχ

«Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή του Ναγκόρνο - Καραμπάχ, που προκάλεσε και θύματα μεταξύ αμάχων.

Καλούμε όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να προβούν σε άμεση παύση των εχθροπραξιών και να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της Ομάδας Μινσκ.

Η ειρηνική επίλυση των διαφορών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου είναι μονόδρομος για την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα. Αναμένουμε ότι κάθε ενέργεια και δήλωση από πλευράς εμπλεκομένων αλλά και τρίτων θα εντάσσεται σε αυτή τη λογική, αποφεύγοντας την υποδαύλιση της έντασης».