Αφιέρωμα στις αλησμόνητες πατρίδες της Ανατολής και του Πόντου, πραγματοποιεί το Λύκειο Ελληνίδων Κέρκυρας, την Κυριακή το πρωί, η εκδήλωση είναι αφιερωμένη με δύο εκδηλώσεις για τον ελληνισμό του Πόντου.

Συγκεκριμένα την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020, και ώρα 11.30 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 6ου δημοτικού σχολείου Κέρκυρας, ο διδάκτωρ ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου Σπυρίδων Μουρατίδης, θα μιλήσει με θέμα, «προφορικές μαρτυρίες προσφύγων που κατέφυγαν στην Κέρκυρα με την Μικρασιατική Καταστροφή».

Αμέσως μετά θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου της υποψήφιας διδάκτορος Μουσικολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου Ροζαλίας Ελευθεριάδου «Ταξίδι στον Παράδεισο» από τις εκδόσεις Αφοί Κυριακίδη Εκδόσεις Α.Ε.

Η εκδήλωση εντάσσεται σε ένα διήμερο αφιέρωμα που πραγματοποιεί το Λύκειο Ελληνίδων με θέμα την ιστορική προσέγγιση των μακρινών, μυστηριακών, μαρτυρικών και πανέμορφων πατρίδων της ανατολής.

Όπως αναφέρει στην πρόσκλησή της προς το κοινό η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Κέρκυρας Λίζα Αλεξάκη, «η παρουσία σας θα είναι μεγάλη τιμή για εμάς και την ιστορία του νησιού μας».