Σε πανηγυρικό κλίμα θα τιμηθεί το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 η εορτή του Αγίου Θεοδώρου Γαβρά στον ιερό ναό, στις Πέντε Βρύσες Λαγκαδά, που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του.

Όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος Ποντίων Θεσσαλονίκης «Άγιος Γεώργιος Γαβράς», «στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου θα γίνει υποδοχή Αγίων Λειψάνων και θα ακολουθήσει αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννη.

Στις 7 το πρωί της Κυριακής 6 Οκτωβρίου θα αρχίσει ο όρθρος και στη συνέχεια θα τελεστούν τα εγκαίνια του ναού σε μια κατανυκτική τελετή στην οποία Άγια Λείψανα τοποθετούνται στην Αγία Τράπεζα. Η ακολουθία θα ολοκληρωθεί με την αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία θα προεξάρχει ο μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης.

Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδηλώσεις με τη συμμετοχή ποντιακών χορευτικών συγκροτημάτων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Ποντίων Θεσσαλονίκης Άγιος Θεόδωρος Γαβράς που τις διοργανώνει θα διαθέσει λεωφορεία για τη μετακίνηση των πιστών από τη Θεσσαλονίκη.

Σχετικές πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν λάβουν από το τηλέφωνο 6976972276.