Με συγκινητικές αναρτήσεις τους, στο fb φίλοι του Στέργιου Θεοδωρίδη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη 14 Αυγούστου, σε ηλικία μόλις 58 χρόνων, αναφέρονται με αγάπη και τρυφερότητα για την αγάπη του για τον ποντιακό ελληνισμό και την προσφορά του, ιδιαίτερα με τη μεγάλη συλλογή του που για δεκαετίες μάζευε σε καρτ ποστάλ, φωτογραφίες, έγγραφα και φωτογραφίες.

Και που απλόχερα τα διέθετε για εκθέσεις και συλλογές στον ποντιακό ελληνισμό, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να γίνει γνωστή η χιλιόχρονη παρουσία των Ελλήνων του Πόντου και η συμβολή τους στον πολιτισμό.

Η κηδεία του Στέργιου Θεοδωρίδη, θα γίνει την Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019 στην Αθήνα, στις 13.00 στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Δημήτρης Χριστοφορίδης, πρώην πρόεδρος ΟΠΣΝΕ, αντιδήμαρχος δήμου Κορυδαλλού: «Τα πιο δημιουργικά και πιο γόνιμα χρόνια, που ευτύχησα να δραστηριοποιηθώ στα συλλογικά όργανα του ποντιακού χώρου έχουν την σφραγίδα σου Στέλιο. Με όραμα, πάθος, επιμονή, προσωπικό κόπο και κόστος συνέβαλες στην ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου. Δεν σταμάτησες στιγμή να αναζητάς κάθε νέο στοιχείο, κάθε αποτύπωμα και στις δυο πλευρές του Αιγαίου και όχι μόνο... Η εκτίμηση, η αγάπη και η περηφάνια, γιατί υπήρξες φίλος και συνεργάτης μου, είναι τα ελάχιστα που μπορώ να εκφράσω μαζί με το τελευταίο αντίο. Με οδύνη θα σε αποχαιρετήσουμε Στέργιος.Π. Θεοδωρίδης την Δευτέρα 19 Αυγούστου, στις 13.00, στο Νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου».

Τάσος Σιδηρόπουλος, πρώην γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη: 

THEODORIDIS.STERGIOS.SIDHROPOYLOS.TASOS

«Κι όταν μια μέρα κλείσουμε τα μάτια μας τουλάχιστον θα ξέρουν ότι δε μας νίκησαν», μου χες πει στην ταράτσα του ξενοδοχείου.

Μ' ένα γιατί μας άφησες όλους.

Καλό ταξίδι παντοτινέ μου φίλε.

Καλό ταξίδι αδερφέ.

Καλό ταξίδι σύντροφε, καλό ταξίδι καπετάνιε μου!

Γεωργία Ερμίδου: πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Χαϊδαρίου:

«Δύσκολο πολύ να κλείσεις μέσα σε λίγες αράδες τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις όμορφες αναμνήσεις από ένα γνήσιο και σπουδαίο άνθρωπο, έναν αγαπημένο φίλο, που αποφάσισε να φύγει από κοντά μας έτσι ήρεμα και περήφανα όπως έζησε στη σύντομη και δημιουργική ζωή του, χωρίς να γευτείς την πικρή γεύση του αναπάντεχου αποχωρισμού.
Αγαπημένε μου φίλε Στέργιο (Στέλιο πάντα για μένα και τους φίλους σου), σ' ευχαριστώ πολύ για κάθε όμορφη και δημιουργική στιγμή που ζήσαμε μαζί σου, για κάθε στήριξη και ανιδιοτελή προσφορά σου στην πολύχρονη συνεργασία μας στα "ποντιακά", που με πάθος υπηρετήσαμε από το δικό του μετερίζι ο καθένας από εμάς.
Καλό ταξίδι και καλή αντάμωση στις γειτονιές που ταξίδεψες τόσο νωρίς, για να χορέψουμε και πάλι τικ' και κότσαρι όλοι μαζί...
Δύναμη και κουράγιο στην αγαπημένη σου οικογένεια!!!».

Χρήστος Σαββουλίδης, στέλεχος του οργανωμένου ποντιακού χώρου, στην Αθήνα: «Σήμερα 14 Αυγούστου του 2019 παραμονή της Παναγίας Ένας Γνήσιος Πόντιος Πατριώτης, Ένα Εξέχων Μέλος της κοινωνίας μας, ο Στέργιος Π. Θεοδωρίδης έτσι ξαφνικά έφυγε από κοντά μας. Τα Θερμά μου Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καλό σου Ταξίδι Φίλε μου Στέργιο Αιωνία σου η Μνήμη». Διαβάστε ακόμη στο ακόλουθο Link 

http://efxinospontos.gr/eidiseis/5349-exase-ti-maxi-me-ti-zoi-o-stergios-theodoridis-syllektis-spanion-antikeimenon-tou-pontou