Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019, θα μεταβεί στην Ιερά Μονή «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ» για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις επ’ ευκαιρία της επετείου Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τον ποντιακό ελληνισμό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος στις 10 το πρωί της Πέμπτης 15 Αυγούστου θα αφιχθεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος στην Καστανιά Ημαθίας, όπου και θα του γίνει απόδοση τιμών, υποδοχή από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» και τις Τοπικές Αρχές.

Στη συνέχεια θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία, την Ομιλία του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανία κ.κ. Παντελεήμωνα.

Θα ακολουθήσει η τέλεση μνημοσύνου στη μνήμη των 353.000 θυμάτων, με τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Επίδοση τιμητικών διακρίσεων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε αριστούχο μαθητή και μαθήτρια του Λυκείου Μακροχωρίου, στη μνήμη των μαθητών του Μακροχωρίου που έχασαν στη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών.

Θα ακολουθήσει Λιτάνευση της Αγίας Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη και Απόδοση Τιμών.

Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Αρχονταρίκι του Ιερού Προσκυνήματος στο Μελισσανίδειο Μέλαθρον.

Χορευτικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις Ποντιακών Σωματείων.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο χώρο του Κειμηλιοφυλακίου του Ιερού Προσκυνήματος – γεύμα παρατιθέμενο από την Διοικούσα Επιτροπή του Πανελληνίου Ιδρύματος Παναγία Σουμελά, προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στις 3 το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων στην Παναγία Σουμελά, στο ακόλουθο Link  

http://efxinospontos.gr/eidiseis/5346-parousia-tou-proedrou-tis-dimokratias-kai-o-eortasmos-tis-panagias-soumela?fbclid=IwAR3sSDCQyZNCYUpD8pYcDd-l-qyyZhrR8B0ha4A6TvPgbYDaTC25ok5tmJA