Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση με αναφορά στους ποντιακούς οικισμούς της Αιτωλοακαρνανίας, διοργάνωσε ο σύλλογος Ποντίων νομού Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτρης Ψαθάς», την Τετάρτη 15 Μαΐου στην οποία συμμετείχαν μέλη και φίλοι του συλλόγου, όπως επίσης και κάτοικοι της περιοχής του Αγρινίου.

Πραγματοποιήθηκε χθες στο δημοτικό κατάστημα Αγίου Κωνσταντίνου εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού (1919 – 2019). Ἡ εκδήλωση περιελάμβανε μία ιδιαιτέρως αξιόλογη και ενδιαφέρουσα ομιλία από τον κ. Κωνσταντίνο Κονταξή, καθηγητή Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα «Ποντιακοί οικισμοί της Αιτωλοκαρνανίας».

Ο ομιλητής Κωνσταντίνος Κονταξής, με απλό και άμεσο λόγο, έκανε ιστορική αναδρομή στην γη του Πόντου, περιέγραψε τα τραγικά γεγονότα εκείνης της περιόδου φθάνοντας στο σήμερα και στην πορεία των δικών μας προγόνων από τις πατρογονικές τους εστίες στην φιλόξενη γη της Αιτωλοκαρνανίας. Η εκδήλωση έκλεισε με προβολή οπτιοκοακουστικού υλικού.

AGRINIO.AITOLOAKARNANIA.15.5.20191

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αιδεσιμολογιότατος πατέρας Δημήτριος, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνος Θεμιστοκλής Γαμβρούσης, δημοτικοί σύμβουλοι, φίλοι και μέλη του συλλόγου.