Τη λύπη του εξέφρασε στο άκουσμα του θανάτου του Βασίλη Ιντζέ, ο Γιώργος Παρχαρίδης, ομότιμος καθηγητής ιατρικής του ΑΠΘ και επίτιμος πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ελλάδος και επίτιμος Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης.

Στη δήλωσή του ο Γιώργος Παρχαρίδης αναφέρει:

«Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα ότι έφυγε από την ζωή ο Βασίλης Ιντζές ένας πραγματικά ευπατρίδης πολιτικός που υπήρξε ο πρώτος Πόντιος υπουργός Βορείου Ελλάδας στην πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 1981.

Την ίδια εποχή εγώ ήμουνα πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης και συνεργάσθηκα μαζί του πολύ στενά και εποικοδομητικά σε θέματα που αφορούσαν τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Ο αείμνηστος στήριξε με αγάπη και την παροιμιώδη εργατικότητα του όλον τον Ελληνισμό αλλά ιδιαίτερα τον Ποντιακό Ελληνισμό. Μερικά από τα έργα της συνεργασίας μας ήταν:

α. Η παραχώρηση στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης οικοπέδου από την ανταλλάξιμη περιουσία για την ανέγερση Μουσείου του Ποντιακού Ελληνισμου.

β. Η ιδέα και η χρηματοδότηση του Α’ Παγκόσμιου Συνεδρίου του Ποντιακού Ελληνισμού, του οποίου είχα την τιμή να είμαι ο πρόεδρος με γενική γραμματέα την σιδηρά κυρία πρόεδρο τότε της Μέριμνας Ποντίων Κυριών κ. ΜαίρηΣτεργιαδου.

Ο αείμνηστος υπήρξε ένας αγνός, εργατικός, ανιδιοτελής και ευθύς πολιτικός και ένας γνήσιος, ακραιφνής, και παθιασμένος Πόντιος.

Ας είναι ελαφρό το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Διαβάστε επίσης 

http://efxinospontos.gr/eidiseis/4126-efyge-apo-ti-zoi-o-proin-ypourgos-vasilis-intzes