Διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις με τον γενικό τίτλο «Λαχανιώτικα 2018» πραγματοποιεί ο πολιτιστικός σύλλογος Λαχανά, την Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Αυγούστου 2018, και με ανακοίνωσή που εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, αλλά και όλους τους κατοίκους του χωριού και της Μακεδονίας, να παρευρεθούν και να περάσουν δύο αξέχαστες βραδιές.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα την Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018, συμμετέχουν οι, Γιώργος Ιωαννίδης, Μπάμπης Κεμανετζίδης και Στάθης Παυλίδης και η τιμή εισόδου στην εκδήλωση είναι 2 ευρώ..

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Τρίτης 14 Αυγούστου 2018, συμμετέχουν οι, Σταύρος Φωτιάδης, Πόλυς Εφραιμίδης, Στέλιος Μαβίδης, Φίλιππος Κεσαπίδης και Γιάννης Μπουλουκάς, με τιμή εισόδου 5 ευρώ.

Οι διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Λαχανά, με ώρα έναρξης στις 21.30.

Μέρος των εσόδων από τις διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις θα διατεθεί για τους πυρόπληκτους της Αττικής.

Χορηγός επικοινωνίας των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λαχανιώτικα 2018», είναι η εφημερίδα ΕύΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ και το site http://efxinospontos.gr/