Καλλιτέχνες, από όλο το φάσμα της μουσικής και ιδιαίτερα από τον χώρο της ποντιακής μουσικής μας παράδοσης, έχουν συγκλονιστεί από τον ξαφνικό χαμό του συνεργάτη και φίλου τους, του γελαστού παιδιού, Στάθη Ρούσσινου, στον πολυχώρο του οποίου Εύξεινον στην οδό Παπάφη, στην Κάτω Τούμπα, πέρασαν και χάρισαν στιγμές μουσικής πανδαισίας, σε χιλιάδες πολίτες.
Ο Στάθης Ρούσσινος, τραυματίσθηκε σοβαρά το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Αυγούστου 2018, στην οδό Τσιμισκή 136 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κοντά στη ΧΑΝΘ, όταν η μοτοσυκλέτα στην οποία επέβαινε ως συνοδηγός, για να αποφύγει αυτοκίνητο, ξέφυγε από την πορεία του και ο άτυχος Στάθης, χτύπησε σε στύλο πινακίδας σήμανσης. Μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου κατέληξε, αφού δεν άντεξε η καρδιά του.
Η εξόδιος ακολουθία του Στάθη Ρούσσινου θα γίνει από τον Ιερό Ναό που βρίσκεται στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, στις 17.45, την Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018.
Με αναρτήσεις τους στο fb, οι καλλιτέχνες αποχαιρετούν τον Στάθη Ρούσσινο, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Δεκάδες αναρτήσεις έχουν κάνει και πολλοί φίλοι του, εκφράζοντας τη λύπη τους, για την απώλεια του.
Κώστας Ζώης: «Θα μου λείψουν όλα ρε τρελέ φίλε μου μα περισσότερο το χαμόγελο και η καλοσύνη σου... καλό ταξίδι Σταθάρα.. δεν βρίσκω λόγια...».

Φίλιππος Κεσαπίδης: «Αγαπημένε μας, μας, μας ΣΤΑΘΑΡΑ γιατί να γίνει αυτό, γιατί...».
Θεόφιλος Ασλανίδης: «Αυτό το θλιβερό νέο που έμελλε να ακούσω σήμερα δεν θα μπορούσα να το πιστέψω πότε. Σήμερα χάθηκε ένας υπέροχος άνθρωπος ένας καλός φίλος... προσωπικά έχω να θυμάμαι μόνο καλές και χαρούμενες στιγμές... στιγμές γεμάτες γέλιο τραγούδια αλλά και στήριξη που την έδινε απλόχερα».
Μελίνα Χατζηκαμάνου: «Έμαθα πριν από λίγο για τον ξαφνικό χαμό του φίλου μας Στάθη Ρούσσινου.. δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω ότι ο γελαστός φαλάκρας μας δεν είναι πια εδώ.. γιατί ρε Στάθη.. τόσο νωρίς.. γιατί. Γιατί ρε φιλαράκι μου... γιατί μας την έκανες έτσι... πόσο άδικη και απρόβλεπτη είναι η ζωή. Καλό ταξίδι χαμόγελο μας καλό Παράδεισο τρελέ μας... σε αγαπάμε πολύ και δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Θα κάνουμε καιρό να χωνέψουμε ότι δεν είσαι εδώ. Να τους κάνεις να γελάνε εκεί που πας.. .όπως έκανες πάντα με όλους μας. Αποχαιρετάμε τον αδερφό μας Στάθη τη Δευτέρα στα κοιμητήρια Αναστάσεως Του Κυρίου στη Θέρμη στις 5:45 μ.μ.... Η σωρός θα βρίσκεται στα νεκροστάσια Παχούμη στο ίδιο σημείο από τις 4:30 μ.μ. Στάθη θα ‘μαστε δίπλα σου μέχρι την τελευταία στιγμή. Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ.. σε ευχαριστούμε για όσα έκανες για μας».

Φάνης Κουρουκλίδης: «Καλό παράδεισο συνεργάτη, φίλε μου και αδερφέ μου ΣΤΑΘΙΕ θα σε θυμάμαι για όλες αυτές τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε στην συνεργασία μας».
Στη φωτογραφία εξωφύλλου διακρίνονται στον πολυχώρο Εύξεινον, ο αδικοχαμένος ιδιοκτήτης του Στάθης Ρούσσινος, με τον Κώστα Ζώη