Το ποσό των 150.000 ευρώ αποφάσισε να διαθέσει η διοίκηση της Εταιρίας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) Α.Ε. ως ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου στην Αττική.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΑΘ, στη συνεδρίαση της Πέμπτης 2 Αυγούστου 2018 εκφράζοντας τη θλίψη του για την απώλεια τόσων ανθρώπων και τη συμπαράστασή του στους οικείους τους, αποφάσισε να διαθέσει το ποσό αυτό «συμμετέχοντας στο ευρύ κίνημα αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε από φορείς και απλούς πολίτες, μετά τη μεγάλη καταστροφή». «Βαθιά συντετριμμένοι, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων κι ευχόμαστε γρήγορη -κατά το δυνατόν- επούλωση των πληγών, κοινωνικών, οικολογικών, οικονομικών, που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα», επισημαίνεται στην απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΑΘ.

Το ποσό θα κατατεθεί στον Ειδικό Λογαριασμό που έχει ανοίξει με απόφαση της Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος, «με σκοπό τη χρηματοδότηση κάθε είδους δράσης για την αρωγή των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Ανατολική και Δυτική Αττική, την ανακατασκευή και αποζημίωση των  κατοικιών που καταστράφηκαν και την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών και των υποδομών τους».