Το 7ο αντάμωμα Ελληνικών Παραδόσεων, που έγινε το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, ταυτίστηκε με την επικαιρότητα και εκτός από την παραδοσιακή ζωντάνια με ήχους και χρώματα στους δρόμους της Έδεσσας, ήρθε η κορύφωση της εκδήλωσης στο χώρο του δημοτικού σταδίου «Φόρης Γεντζής» της Έδεσσας, όπου οι χορευτές σχημάτισαν με τα σώματά τους, το περίγραμμα της Μακεδονίας.

Η ταυτόχρονη συνύπαρξη όλων των χρωμάτων, της μουσικής, της κουλτούρας, της πολιτισμικής κληρονομιάς της πατρίδας μας, στην ίδια πόλη και στον ίδιο χώρο, στο γήπεδο της Έδεσσας, συνέθεσε ένα πολύχρωμο παζλ της Ελλάδας, όπου Μακεδονία, Πόντος, Θράκη, Μικρά Ασία, και Ήπειρος, με τους χιλιάδες χορευτές, ένωσαν όλοι μαζί τα χέρια, ένωσαν την Ελλάδα ολόκληρη, πάνω στο χορτάρι του γηπέδου, και χάρισαν ένα μοναδικό θέαμα στους παρευρισκόμενους, συνδέοντας την παράδοση του τόπου μας με την ιστορία του.

Η συνδιοργάνωση ανήκε στους συλλόγους της πόλης: Φιλοπρόοδος Μ. Αλέξανδρος, Ποντίων «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς», Μικρασιατών «η Μπίγα», Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού και Ηπειρωτών «Απειρωτάν».