Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 9 Ιουνίου 2018 στις 7 το βράδυ η εκδήλωση «ΩΔΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», με Εθνική και Ιστορική αναφορά, αφιερωμένη στην ελληνικότητα της Μακεδονίας, που διοργάνωσαν από κοινού ο Τομέας Πολιτισμού του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης και ο Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος και αγκαλιάστηκε από τους δημότες, αλλά και από τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης. 

AMPELOKHPOI.MAKEDONIA.9.6.2018.DSC 5609 13

Την εκδήλωση προλόγισε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στην Ελληνικότητα της Μακεδονίας, αλλά και στην απόφαση του συμβουλίου της Π.Ε.Δ. περί απορρίψεως οποιασδήποτε ονομασίας που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία».

AMPELOKHPOI.MAKEDONIA.9.6.2018.DSC 5609 5

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι βουλευτές, Κώστας Γκιουλέκας και Σταύρος Καλαφάτης, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, οι πολιτευτές Παναγιώτης Κοκκόρης και Βίκυ Νάκου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Μαρία Αποστολίδου, εντεταλμένη σε θέματα προσωπικού και Κική Ζωναρέλη και ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμαριάς, Γιώργος Παπαδόπουλος.

AMPELOKHPOI.MAKEDONIA.9.6.2018.DSC 5609 3

Παρέστησαν, επίσης, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος, π. Νικηφόρος Καλαϊτζιδης, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου, π. Χερουβίμ Μαριάκης, ο Πρόερδος της Ε.Ν.Ε. του Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής, π. Βασίλειος Κούτλας, ο Πρόεδρος της Ε.Ν.Ε. του Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος, π. Αντώνιος Λεονταράς, καθώς και εκπρόσωποι του πολιτιστικού συλλόγου, «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος», του πολιτιστικού συλλόγου Μανδρακιωτών «Ο Βιότοπος» και της Ένωσης Ποντίων Μενεμένης «ο Εύξεινος Πόντος».

AMPELOKHPOI.MAKEDONIA.9.6.2018.DSC 5609 1

Στο τέλος της εκδήλωσης παραδόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες στη χορωδία, στο Βυζαντινό χορό και στο χορευτικό συγκρότημα του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος, για την καλλιτεχνική πλαισίωση της εκδήλωσης.