Στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο κλειστό αθλητικό κέντρο Πολίχνης «Αλέξανδρος Νικολαΐδης», θα πραγματοποιηθεί το 3ο φεστιβάλ ποντιακών χορών, παιδικών και εφηβικών συγκροτημάτων, που διοργανώνει ο σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων νομού Θεσσαλονίκης, της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης της ΠΟΕ, την οποία υπογράφουν εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου ο πρόεδρος Θεόδωρος Κουνατίδης και ο γενικός γραμματέας Ιωακείμ Χατζηθεοδωρίδης, το «3ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Παιδικών και Εφηβικών Συγκροτημάτων, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 στις 17:30 στο κλειστό Δ.Α.Κ Πολίχνης ‘Αλέξανδρος Νικολαΐδης’ (τέρμα Αγνώστου Στρατιώτου, Άλσος Πολίχνης, Δήμος Παύλου Μελά)».
Στόχος της διοργάνωσης του φεστιβάλ, σύμφωνα με τους διοργανωτές είναι, η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των παιδιών και η ουσιαστικότερη γνωριμία με τη μουσικοχορευτική παράδοση των προγόνων μας, ενώ παράλληλα δίνεται η ευκαιρία στα σωματεία να παρουσιάσουν τη σημαντική δουλειά που γίνεται στα τμήματά τους.
Στο φεστιβάλ μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά από έξι έως 15 ετών, ενώ κάθε σύλλογος μπορεί να προετοιμάσει τρεις χορούς για παρουσίαση και σε κάθε περίπτωση η διάρκειά της να μην ξεπερνά τα 5 με 7 λεπτά. Η είσοδος θα γίνει με τον χορό Ομάλ και η έξοδος με το χορό Εμπροπίς.