Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πραγματοποίησε ο σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», το απόγευμα της Κυριακής 28 Ιανουαρίου 2018, στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, στη Θεσσαλονίκη, γιορτάζοντας τα 40 χρόνια προσφοράς στον πολιτισμό των Ελλήνων του Πόντου, αλλά και γενικότερα στη Θεσσαλονίκη.

Η αίθουσα του κτιρίου 3, που βρίσκεται εντός του μητροπολιτικού πάρκου δήμου Παύλου Μελά (πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά – απέναντι από το δημαρχείο), γέμισε ασφυκτικά από μέλη και φίλους του συλλόγου, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των πολιτικών και δημοτικών αρχών της Θεσσαλονίκης.

AKRITES.STABROYPOLIS.40XRONA.BASILOPITA.28.1.2018

Η χορωδία του συλλόγου με επικεφαλής τον λυράρη Μιχάλη Καλιοντζίδη, απέδωσε τα ποντιακά κάλαντα, εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκομένους.

AKRITES.STABROYPOLIS.40XRONA.BASILOPITA.28.1.2018 2

Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» και του Ράδιο Ακρίτες 102,3 fm, ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος καλωσόρισε όλους όσους βρέθηκαν για να τιμήσουν το σύλλογο σε αυτήν την εκδήλωση σύσφιξης των σχέσεων μελών και φίλων.

AKRITES.STABROYPOLIS.40XRONA.BASILOPITA.28.1.2018 6

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, τόνισε πως ο σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», βρίσκεται πάντοτε κοντά στον πολιτισμό και πρωτοπορεί σε εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο χώρο της δυτικής Θεσσαλονίκης.

AKRITES.STABROYPOLIS.40XRONA.BASILOPITA.28.1.2018 7

Ο Παναγιώτης Κοντεσίδης, πρώην πρόεδρος του συλλόγου, στη σύντομη παρέμβασή του, θυμήθηκε το πώς δημιουργήθηκε ο σύλλογος εκείνη την περίοδο, τις διαφορές που υπήρχαν, αλλά και τους ανθρώπους που παραμέρισαν τις διαφορές τους και έδωσαν ώθηση στη δημιουργία και ανάπτυξη του συλλόγου.

AKRITES.STABROYPOLIS.40XRONA.BASILOPITA.28.1.2018 3

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης και ο πρώην βουλευτής και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.

AKRITES.STABROYPOLIS.40XRONA.BASILOPITA.28.1.2018 5

Από την πλευρά του οργανωμένου ποντιακού χώρου, την εκδήλωση χαιρέτισαν ο ταμίας της ΔΙΣΥΠΕ Γεωργία Κυριακίδου, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕ Παύλος Γαλεγαλίδης, αλλά και πολλοί πρόεδροι αδελφών ποντιακών σωματείων, αλλά και άλλων σωματείων και προσφυγικών συλλόγων της δυτικής Θεσσαλονίκης.