Γέμισαν αστυκτικά τους χώρους του συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης, στα ιδιόκτητα γραφεία στην οδό Πετροπουλακιδών 3 στο κέντρο της πόλης, δεκάδες φοιτήτριες και φοιτητές της Θεσσαλονίκης, αλλά και από την Κοζάνη και την Καβάλα, για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του τρίτου κύκλου συζητήσεων για την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά, που έγινε από τις 5 έως τις 8 το βράδυ την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018.

SYLOGOS.PONTION.FITITON.THESSALONIKIS.BOHTHEIES.13.2.2018 51

Όπως μας είπε στο site http://efxinospontos.gr/ ο πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης Γιώργος Χατζηκυριακίδης, στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτιστικής και κοινωνικής του δράσης, συνεχίζουμε τους κύκλους συζητήσεων του για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, εκτός από θέματα ιστορίας και λαογραφίας του ελληνισμού του Πόντου. Θέμα του τρίτου κύκλου αποτελεί η πραγματοποίηση σεμιναρίου πρώτων βοηθειών, καθώς η αντιμετώπιση αναπάντεχων ασθενειών, κοινών τραυματισμών και δυσλειτουργιών του ανθρώπινου οργανισμού αποτελεί αναγκαία γνώση της καθημερινής ζωής του καθενός.

SYLOGOS.PONTION.FITITON.THESSALONIKIS.BOHTHEIES.13.2.2018 1

Το σεμινάριο πραγματοποιείται με τη βοήθεια της Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ.) που είναι μια ομάδα μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα – μη Κυβερνητική οργάνωση (Μ.Κ.Ο), και ιδρύθηκε και λειτουργεί από το Μάϊο του 2008. Σκοπός της είναι η προσφορά βοήθειας για την πρόληψη, την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση από μαζικές καταστροφές, καθώς και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας εντός και εκτός Ελληνικών Συνόρων. Παράλληλα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην οργάνωση και την εκπαίδευση των πολιτών ώστε να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν καταστάσεις κρίσεων, όπως και στην προστασία του περιβάλλοντος.

SYLOGOS.PONTION.FITITON.THESSALONIKIS.BOHTHEIES.13.2.2018 49

Στην αρχή της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση του θεωρητικού μέρος με πληροφορίες σχετικά με την ΚΑΡΠΑ, τις αιμορραγίες και τα τραύματα, ενημερώνοντας το κοινό περί αυτών, από τον πρόεδρο της Ο.ΔΙ.Κ Κωνσταντίνο Φεζούδη εκπαιδευτή, μαζί με την Άννα Μαρίντσιου γραμματέα της Ο.ΔΙ.Κ. εκπαιδεύτρια, την Γαβριέλα Λογοθέτου εκπαιδεύτρια και τον Γιάννη Κωνσταντίνου δόκιμο διασώστη.

SYLOGOS.PONTION.FITITON.THESSALONIKIS.BOHTHEIES.13.2.2018 4

Στην εκπαίδευση πήραν μέρος φοιτήτριες και φοιτητές, όπου ακολούθησε συζήτηση και στο δεύτερο μέρος έγινε η πρακτική πλευρά του σεμιναρίου. Εκεί δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες φοιτητές και φοιτήτριες, να εκπαιδευτούν στη διαχείριση αντίστοιχων περιπτώσεων από τα μέλη της Ο.ΔΙ.Κ.

SYLOGOS.PONTION.FITITON.THESSALONIKIS.BOHTHEIES.13.2.2018 43

Στο τέλος της εκδήλωσης, δόθηκε στους συμμετέχοντες αντίστοιχη βεβαίωση – πιστοποίηση του σεμιναρίου που παρακολούθησαν.