Ένα γνήσιο ποντιακό γλέντι διοργανώνεται από τον ποντιακό μορφωτικό σύλλογο Αγίου Δημητρίου Κοζάνης σε ένα πλούσιο διήμερο που οι διοργανωτές φιλοδοξούν να είναι καλύτερο από κάθε χρονιά.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 στις 9 το βράδυ θα γίνει το 5ο αντάμωμα ποντιακών χορών, στο πλαίσιο του οποίου θα υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό αφιέρωμα στον πρώην πρόεδρο Δημήτρη Κοτταρίδη, στο οποίο συμμετέχουν οι σύλλογοι της περιοχής και η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Να αναφέρουμε ότι ο Δημήτρης Κοτταρίδης, ο οποίος πρόσφατα έφυγε από τη ζωή συνέβαλε την περίοδο της προεδρίας του ο σύλλογος να αποκτήσει εξωστρέφεια και είναι χαρακτηριστικό ότι πραγματοποίησε δύο αποστολές με τους Μωμόγερους στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας.

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017 στις 9.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί μεγάλη ποντιακή βραδιά με τους καλλιτέχνες, Γιάννη Κουρτίδη, Αλέξη Παρχαρίδη, Παναγιώτη Θεοδωρίδη, Γ. Ιωαννίδη, Τάσο Ματσαρίδη, Δημήτρη Κοτσογλανίδη, Στ. Τσαϊρίδη, Κ. Παπαδόπουλο, Ηλ. Παγκαλίδη, και Παναγιώτη Ξυνόπουλο στα τύμπανα, και Γιώργο Καζαντζίδη στα πλήκτρα.

Οι διήμερες εκδηλώσεις του ποντιακού μορφωτικού συλλόγου Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου Κοζάνης, θα πραγματοποιηθούν στο κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Δημητρίου Ελλησπόντου.