Στην εκδήλωση της ημέρας μνήμης στο χωριό Λευκούδα Λαγκαδά, για τον Ιερομόναχο Ιερεμία Τσαρίδη Σουμελιώτη, που διέσωσε τα Ιερά κειμήλια της μονής Παναγίας Σουμελά του Πόντου, συμμετείχε ο πολιτιστικός σύλλογος Αυγής με το χορευτικό των παραστάσεών του.

Ήταν μια επιτυχημένη εκδήλωση την οποία διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Λευκούδας «Άγιος Γεώργιος».

LEFKOUDA.SYLLOGOS.AYGHS.OMADIKI.10.2017

Στην αρχή της ημέρας μνήμης τελέσθηκε Ιερατικό συλλείτουργο με ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης. Ακολούθησε ομιλία από την Θεοδώρα Ιωαννίδου - Καρακούσογλου η οποία μίλησε για την ζωή του Ιερομονάχου Ιερεμία Τσαρίδη, και έκανε αναφορά στις ιστορικές μονές του Πόντου στην περίοδο 1914 - 1923.

LEFKOUDA.SYLLOGOS.AYGH.KOSMOS.10.2017

Στην εκδήλωση παρέστησαν, ο βουλευτής Β' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, ο ομότιμος καθηγητής νεότερης ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Κώστας Φωτιάδης, η κ. Κατερίνα Μπίλη εκπρόσωπος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ελλήνων ,ο πρόεδρος και η χορωδία της Λέσχης Ποντίων Καβάλας, ο Μάκης Παπαδόπουλος αντιπρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Καλλιθέας Συκεών,τα ο χορευτικό της Λευκούδας κ.ά.

LEFKOUDA.SYLLOGOS.AYGHS.10 5

Το χορευτικό του πολιτιστικού συλλόγου Αυγής συνόδευαν ο Γιάννης Καρασαββίδης αντιπρόεδρος, Μαρία Κωνσταντινίδου και Λάκης Τσιόκας.

LEFKOUDA.SYLLOGOS.AYGHS.10 6

Χοροδιδάσκαλος του χορευτικού ήταν Στράτος Μπίλης, ενώ λύρα έπαιξε ο Κώστας Κυριακίδης και νταούλι ο Θόδωρος Μουρατίδης.