Ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση διοργανώνει, την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 και ώρα 21:00 στο Υπαίθριο Θέατρο Σαπών, ο σύλλογος Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, οι συντελεστές της παράστασης, θα συστήσουν στο κοινό τους λαϊκούς μουσικούς του χωριού Κασσιτερά, κάνοντας μια αναδρομή στους εγνωσμένης αξίας και στον Πόντο, αλλά και αργότερα στα Κασσιτερά καλλιτέχνες και σε όσους ακολούθησαν ορμώμενοι από τα Κασσιτερά και διάνθισαν μουσικά τις κοινωνικές εκδηλώσεις της επαρχίας Σαπών και ευτύτερα.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, οι χορευτικές μας ομάδες θα παρουσιάσουν ποντιακούς παραδοσιακούς χορούς, αποχαιρετώντας την χορευτική σεζόν 2016-2017, ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τον χορό τον Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, ο Μουσικός Φιλολοφικός Όμιλος Καρυάς Λευκάδας "Απόλλων", θα ταξιδέψει τους θεατές μέσα από παραδοσιακούς ρυθμούς και χορούς στην περιοχή της Λευκάδας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας και κειμηλίων από το αρχείο του σωματείου μας.

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά», προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου και όλους τους κατοίκους της περιοχής να παρευρεθούν στην εκδήλωση, και επισημαίνουν πως η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.