Επέστρεψε πίσω στη Βενετία το Ιερό Σκήνωμα της Αγίας Ελένης την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 με αεροσκάφος της Ellinair , ολοκληρώνοντας έτσι το ιδιαίτερα απαιτητικό έργο που είχε αναλάβει πριν ένα μήνα, μεταφέροντας στην Ελλάδα, για πρώτη φορά ύστερα από 1700 χρόνια, το Σκήνωμα της Αγίας Ελένης και συνδέοντας τον Όμιλο Μουζενίδη με ένα μοναδικό σε σπουδαιότητα  γεγονός για τη χριστιανοσύνη.

Στις 15 Ιουνίου, τελευταία ημέρα του προσκυνήματος, η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, που είχε την πρωτοβουλία για την έλευση του Σκηνώματος και τμήματος του Τιμίου Ξύλου, παρέθεσε δείπνο στους κήπους του θεολογικού οικοτροφείου της Αγίας Βαρβάρας στο Αιγάλεω, προς τιμήν όσων συνεισέφεραν σε αυτό το εγχείρημα.

AGIA.ELENH.SKHNOMA.16.6.2017 1

Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του ομίλου Μουζενίδη, «στη διάρκεια του δείπνου, ο Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος παρασημοφόρησε τον Πρόεδρο του Ομίλου Μουζενίδη κ. Μπόρις Μουζενίδη, για τη μεταφορά του Σκηνώματος, που πραγματοποιήθηκε με αεροσκάφος που διέθεσε η Ellinair.

AGIA.ELENH.SKHNOMA.16.6.2017 3

Τελικός προορισμός για το Airbus A 319 της Ellinair ήταν το νησί Santa Elena της Βενετίας. Μετά την άφιξη στο αεροδρόμιο Marco Polo, το Σκήνωμα τοποθετήθηκε σε βαπορέτο και ξεκίνησε το ταξίδι του. Στο μικρό λιμάνι εκπρόσωποι της εκκλησίας υποδέχτηκαν το Σκήνωμα και συνοδεία πιστών ξεκίνησε η λιτανευτική πομπή στους δρόμους του νησιού με κατεύθυνση το ναό της Αγίας Ελένης, όπου εδώ και αιώνες φυλάσσεται το Ιερό Σκήνωμα.

AGIA.ELENH.SKHNOMA.16.6.2017 6

Με ευλάβεια και συγκίνηση, ο Πρόεδρος Μπόρις Μουζενίδης και στελέχη του Ομίλου βοήθησαν στη μεταφορά της γυάλινης λάρνακας του Σκηνώματος.

AGIA.ELENH.SKHNOMA.16.6.2017 4

Η συμμετοχή σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός, που άγγιξε τις ψυχές χιλιάδων ανθρώπων, αποτελεί για μας εξαιρετική τιμή και καταγράφεται ως κορυφαία στιγμή στην ιστορία του Ομίλου Μουζενίδη, για αυτό και αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του».