ΤΟΥ ΦΟΡΗ ΠΕΤΑΛΙΔΗ

Το ραντεβού είχε δοθεί με την έναρξη της εξεταστικής περιόδου του Ιουνίου 2017 και οι Πόντιοι Φοιτητές και Σπουδαστές της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν στα γραφεία του συλλόγου στην οδό Πετροπουλακιδών, με Ιασονίδου, στο κέντρο της πόλης, για να γλεντήσουν όλοι μαζί και να αποχαιρετήσουν το πανεπιστήμιο και την πόλη και να ξεχυθούν στα χωριά και τις πόλεις τους, αλλά και για τις όμορφες παραλίες της Ελλάδας.

Αν και όλοι οι φοιτητές δεν τελείωσαν την εξεταστική περίοδο, από τις 10 το βράδυ της Παρασκευής 16 Ιουνίου 2017, άρχισαν να έρχονται στα γραφεία του συλλόγου, διώχνοντας το άγχος των εξετάσεων και σαν έτοιμοι από καιρό, για να γλεντήσουν με τους ήχους της ποντιακής λύρας και του νταουλιού.

FITITES.GLENTI.16.64

Πρώτοι ανέβηκαν στο μουσική σκηνή ο Γιάννης Τσανασίδης στη λύρα και ο Γρηγόρης Τερμπινιάν στο νταούλι, παρασέρνοντας τους φοιτητές και σπουδαστές της Θεσσαλονίκης, στους ήχους του αλησμόνητου Πόντου.

FITITES.GLENTI.16.65

Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Σεραφείμ Μαρμαρίδης, και στο νταούλιο ο Πανταζής Πονερίδης, και η μουσική ξεκίνησε με επιτραπέζια τραγούδια και συνέχισε με χορούς από όλο τον Πόντο, ξεσηκώνοντας τους φοιτητές, οι οποίοι τραγούδησαν και χόρεψαν με την ψυχή τους.

Ακολούθησαν μουσικοί από το σύλλογο Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης και τα δίστιχα διαδέχονταν το ένα το άλλο.

FITITES.GLENTI.16.63

Μαζί με τους φοιτητές της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε και ένας φίλος του συλλόγου, ο Ντορούκ Ισικσί, ο οποίος ως μεταπτυχιακός φοιτητές Erasmus από την Τουρκία, βρίσκεται στην Ελλάδα και ερευνά την ιστορία των ανταλλαχθέντων πληθυσμών, Χριστιανών από την Τουρκία και Μουσουλμάνων από την Ελλάδα, ο οποίος διασκέδασε ποντιακά παρέα με τον Χρήστο Μεντεσίδη, πρώην πρόεδρο του συλλόγου Ποντίων και με τον Γιώργο Χατζηκυριακίδη, νυν πρόεδρο του συλλόγου Ποντίων και μαζί με τα άλλα παιδιά.

FITITES.GLENTI.GENETHLIA.ARISTERIDOU.16.61

Ευχάριστη έκπληξη της αποχαιρετιστήριας βραδιάς ήταν όταν η Αμαλία Αριστερίδου, έσβησε τα κεράκια των γεννεθλίων της, στα 24 χρόνια της, τα οποία τα πέρασε μαζί με τους φίλες και τους φίλους της, στο σύλλογο Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης.