Με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων του συλλόγου έγινε ο ετήσιο χορός του συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου – Κορδελιού. Ο ετήσιος χορός έγινε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 στην αίθουσα δεξιώσεων TRIUMPH PALACE, και όπως αναφέρουν οι διοργανωτές για μια ακόμα χρονιά σημείωσε μεγάλη επιτυχία.
Το πρόγραμμα της βραδιάς άνοιξε με τα δύο παιδικά χορευτικά τμήματα και το χορευτικό ενηλίκων. Στη συνέχεια εμφανίστηκαν ο Βασίλης Φωλίνας στη λύρα, με την Γιώτα Παπαδοπούλου στο τραγούδι, όπου παρουσίασαν το νέο τους CD με τίτλο «Αγράνεμος».

Ακολούθως εμφανίστηκαν ο Γιώργος Αετόπουλος στο τραγούδι, ο Λεωνίδας Τεκτονίδης στη λύρα, ο Γιάννης Λαζαρίδης στο νταούλι, και στα πλήκτρα ο Λεωνίδας Γεωργιάδης.
O υπεύθυνος της θεατρικής ομάδας του συλλόγου Κωνσταντίνος Σαρηκυριακίδης μαζί με τη Δώρα Παπά και τον Δημήτρη Μουστόπουλο κατά τη διάρκεια της βραδιάς έδωσαν μια ξεχωριστή νότα ανεβάζοντας ένα εύθυμο σκετσάκι και διασκέδασαν τους καλεσμένους.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου – Κορδελιού Δημήτρη Τούμπας απηύθυνε χαιρετισμό στον οποίο αρχικά ευχαρίστησε τους επισήμους τα μέλη τους φίλους του συλλόγου, καθώς και τους εκπροσώπους των 25 ποντιακών και πολιτιστικών συλλόγων που τίμησαν με την παρουσία τους των χορό του συλλόγου δημιουργώντας το αδιαχώρητο στην αίθουσα. Στη συνέχισε ευχαρίστησε τους χορηγούς και καταστηματάρχες του δήμου για την προσφορά τους.

Ως εκπρόσωπος του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Παύλος Σιταρίδης.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο σύλλογος τίμησε τους χορευτές της νεολαίας που αρίστευσαν στις πανελλήνιες εξετάσεις και κατάφεραν να εισαχθούν σε Ανώτατα και Ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Για φέτος τιμήθηκαν η Μαρία Παπαδοπούλου που πέρασε στο Τμήμα σχεδιασμού Τεχνολογίας Ένδυσης του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας και ο Γιάννης Λαζαρίδης που πέρασε στο Αλεξάνδρειο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα συνεχίστηκε με την εμφάνιση του εφηβικού τμήματος, του χορευτικού ενηλίκων και φυσικά του τμήματος παραστάσεων του συλλόγου που για μια ακόμα φορά ενθουσίασαν τον κόσμο με την εντυπωσιακή απόδοση του κατά την παρουσίαση του προγράμματός τους, και την εμφάνισή τους με φορεσιές από διάφορες περιοχές του Πόντου.

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του TRIUMPH PALACE τα εφτά χορευτικά συγκροτήματα που παρουσιάστηκαν με 220 χορευτές κάθε ηλικίας εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού που τους αποθέωσε.
Το πρόγραμμα επιμελήθηκαν για τα μικρά χορευτικά οι, Δημήτρης Στεφανίδης και Θεόδωρος Καραμήτσος, για τα μεγάλα χορευτικά ο χοροδιδάσκαλος Κώστας Νικολαΐδης.

Το ενθουσιώδες κλίμα της βραδιάς ενισχύθηκε με την εμφάνιση των καλλιτεχνών, του Στάθη Νικολαΐδη στο τραγούδι, του Χάρη Αθανασιάδη στη λύρα και του Κώστα Ζώη στο νταούλι, τον Γιώργο Αετόπουλο στο τραγούδι και τον Λεωνίδα Τεκτονίδη λύρα και τον Γιάννη Λαζαρίδη στο νταούλι, που ξεσήκωσαν το κοινό με τα τραγούδια τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ο χορός του συλλόγου αποτέλεσε μία ακόμα αφορμή να τιμηθεί η παράδοση, σ’ ένα πλαίσιο αρμονίας και σεβασμού, δίνοντας έμπνευση και ώθηση στη νεότερη γενιά χορευτών που παραλαμβάνει τη σκυτάλη να συνεχίσει το αξιόλογο έργο του συλλόγου.