Ένα γνήσιο ποντιακό γλέντι με τη συνοδεία της λύρας και του νταουλιού έζησαν νέες και νέοι του συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης, στα γραφεία του συλλόγου στην οδό Πετροπουλακιδών, στο κέντρο της πόλης, το βράδυ της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου 2016, μιας και από σήμερα οι φοιτητές άρχισαν να φεύγουν για τις πόλεις διαμονής τους.

Από τις 8 το βράδυ έξω από τα γραφεία του συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης, στήθηκε η ψησταριά και οι φοιτητές άρχισαν το ψήσιμο των κρεάτων που θα συνόδευαν το κρασάκι στο γλέντι που θα ακολουθούσε.

 

FITITES.THESSALONIKI.21.12.2016.IMG 426412

Προσερχόμενοι οι φοιτητές έφερναν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στα γραφεία του συλλόγου, προκειμένου να δοθούν στην οργάνωση «Αρωγή» και στη συνέχεια να δοθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκης βοηθείας, τώρα που η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.

Στη συνέχεια ακολούθησε ένα γνήσιο ποντιακό γλέντι στα γραφεία του συλλόγου με τη συνοδεία της λύρας και του αγγείου, και κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, και οι φοιτητές ταξίδεψαν στις μουσικές των αλησμόνητων πατρίδων του Πόντου.

 

FITITES.THESSALONIKI.21.12.2016.IMG 42643

 

Όπως μας είπε ο πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης Γιώργος Χατζηκυριακίδης, λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τώρα που τα πανεπιστήμια κλείνουν για διακοπές, και οι φοιτητές διασκορπιστούν στις πόλεις και τα χωριά που γεννήθηκαν για να πάνει κοντά στους γονείς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα, κάναμε ένα γνήσιο ποντιακό γλέντι, για να απολαύσουμε την μαγεία της μουσικής του Πόντου».