Οι επιτροπές για τη δράση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος συγκροτήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου που έγινε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 στα γραφεία της Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη.

Στις επιτροπές αυτές θα συμμετέχουν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΕ, ως επικεφαλείς και θα συγκροτηθούν από ειδικούς στον κάθε τομέα.

Αποφασίστηκε να συγκροτηθεί επιτροπή εκατονταετίας για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, όπου με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την αποβίβαση του Κεμάλ στον Πόντο το 1919, όπου και άρχισε η σκληρότερη περιόδος της Γενοκτονίας, από τώρα θα προετοιμάσει ένα διεθνές παγκόσμιο συνέδριο για τη Γενοκτονία το 2019, ενώ ολόκληρη η χρονιά του 2019 θα είναι αφιερωμένη σε δράσεις που θα αναδεικνύουν τη γενοκτονία διεθνώς. Κατατέθηκαν αρκετές σκέψεις γι’ αυτή τη μεγάλη δράση και στην επιτροπή αποφασίστηκε να  συμμετέχουν οι Νίκος Ασλανίδης, Χρήστος Τοπαλίδης, Θεοδόσης Κυριακίδης, Γιώργος Βαρυθυμιάδης και Γρηγόρης Κεσαπίδης.

Στην επιτροπή γενοκτονίας θα συμμετέχουν ο πρόεδρος της ΠΟΕ Χρήστος Τοπαλίδης, ο Θεοδόσης Κυριακίδης, ο Παντελής Σαββίδης και ο Αλέξανδρος Εφραιμίδης.

Στην Επιτροπή Νεοπροσφύγων, η οποία θα ασχοληθεί με όλα τα εκκρεμή ζητήματα για την ιθαγένεια, για τα άτοκα δάνεια, για τα πρόστιμα των αυθαιρέτων, θα συμμετέχουν η Αθηνά Σωτηριάδου, η Σοφία Προκοπίδου και ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης.

POE.D.S.18.12.2016.IMG 42482

Στην Επιτροπή για το θέμα της Παναγίας Σουμελά, αποφασίστηκε να συμμετέχουν ο Χρήστος Τοπαλίδης και ο Θεοδόσης Κυριακίδης.

Στην Επιτροπή για το θέμα της Ρωμανίας, θα συμμετέχουν ο Παντελής Σαββίδης και ο Γρηγόρης Κεσαπίδης.

Στην Επιτροπή Θεάτρου θα συμμετέχουν ο Δημήτρης Πιπερίδης και η Ελένη Βασιλειάδου

Στην Επιτροπή Τραγουδιού – Μουσικής θα συμμετέχουν, ο Αλέξης Παρχαρίδης, ο Δημήτρης Πιπερίδης, ο Σάββας Αλεξανδρίδης και ο Αλέξανδρος Εφραιμίδης.

Στην Επιτροπή Χορού, Ενδυμασίας και Λαογραφίας, θα συμμετέχει ο Σάββας Αλεξανδρίδης.

Στην Επιτροπή Διαλέκτου – Λογοτεχνίας θα συμμετέχει η Χρύσα Μαυρίδου, η Ελένη Βασιλειάδου και η Σοφία Προκοπίδου.

Στην Επιτροπή Οικονομικών Πόρων θα συμμετέχουν, ο Παύλος Γαλεγαλίδης, Γιώργος Βαρυθυμιάδης και ο Λεωνίδας Σαρβανίδης.

Στην Επιτροπή Ανταλλάξιμης Περιουσίας, θα συμμετέχει ο Χρήστος Τοπαλίδης.