Μεγάλη επετειακή εκδήλωση – συναυλία με τον γενικό τίτλο «Μνήμη Πόλις – Μνήμη Πόντου – 50 Χρόνια Μιχάλης Καλιοντζίδης», πραγματοποιεί ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», στη Μονή Λαζαριστών στη Δυτική Θεσσαλονίκη, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» ενημερώνει ότι πραγματοποιεί εκδήλωση - συναυλία με τίτλο «Μνήμη Πόλις - Μνήμη Πόντου - 50 Χρόνια Μιχάλης Καλιοντζίδης» τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024 στις 21:00, στον ανοιχτό χώρο της Μονής Λαζαριστών.

Πρόκειται για εκδήλωση που διοργανώνεται στο πλαίσιο της επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης και της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, καθώς και της σπουδαίας μουσικής πορείας πέντε (5)  δεκαετιών του μεγάλου Πόντιου Μουσικού Μιχάλη Καλιοντζίδη, σε μια παραγωγή που εμπνεύστηκε και δημιούργησε ο ίδιος.

Στην μουσική αυτή εκδήλωση θα ακουστούν για πρώτη φορά παλιά τραγούδια με βάση το χρώμα της ποντιακής μουσικής σε ένα νέο οικοδόμημα που αναδεικνύει το βάθος, την ποιότητα και τις ρίζες της ποντιακής μουσικής μας παράδοσης.

Σολίστες: Στάθης Νικολαΐδης. Μελίνα Χατζηκαμάνου. Χρήστος Καλιοντζίδης.

Συμμετέχουν:

Η Χορωδία του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου». Η Βυζαντινή Χορωδία Χρήστου Ψωμιάδη. 12μελής Συμφωνική Ορχήστρα Λυράρηρων. Κλασσική Ορχήστρα. Παραδοσιακή Ορχήστρα.

Συμμετέχουν χορευτές από τους συλλόγους: Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου». Ένωση Ποντίων Πολίχνης. Καλλιτεχνικός Χορευτικός Όμιλος «Πύρριχος». Σύλλογος Ποντίων Κάτω Σχολαρίου «Ανέβζηγος Αρωθυμία».

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μιχάλης Καλιοντζίδης.

Είσοδος 12 ευρώ.

Προπώληση εισιτηρίων 10 ευρώ.

Πληροφορίες / εισιτήρια : 2310-667891 (Ράδιο Ακρίτες), 6978-553286, 6977-205185.

Οργάνωση: Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου».