Το «πράσινο φως» για την αποπεράτωση του ημιτελούς από το 2005 ιδιόκτητου κτιρίου της Εταιρίας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονικης (ΕΥΑΘ) στην Τούμπα δόθηκε πρόσφατα με την υπογραφή σύμβασης για τη σύνταξη φακέλου και τευχών δημοπράτησης ολοκλήρωσης του κτιρίου με τη μέθοδο μελέτης - κατασκευής, μεταξύ της διοίκησης της εταιρίας και της αναδόχου εταιρίας.

Ειδικότερα, η ανάδοχος εταιρεία θα αναλάβει την εκπόνηση των αρχιτεκτονικών, στατικών, ηλεκτρομηχανολογικών προμελετών, τη σύνταξη τευχών δημοπράτησης και τη συγκρότηση πλήρους φακέλου για την ολοκλήρωση του κτιρίου, που βρίσκεται επί των οδών Διαγόρα 99 και Τυρολόης.

«Το κτίριο της Τούμπας ήταν ένα μεγάλο έργο που έμενε επί 18 χρόνια αναξιοποίητο, ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο πλην όμως ανεκμετάλλευτο. Με την υπογραφή της σύμβασης το βάζουμε επιτέλους στον χάρτη των προς αξιοποίηση περιουσιακών μας στοιχείων για τη στέγαση των υπηρεσιών μας και την απόδοση μεγαλύτερου οικονομικού οφέλους. Σκοπός μας πάντα, η ορθολογικότερη λειτουργία της εταιρείας και τελικά η καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών μας», επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Άνθιμος Αμανατίδης.

EYATH.TOYMPA.KTIRIO.2.2023 1

Στη φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά, ο Θ. Κουλούρης, μέλος Δ.Σ. ΕΥΑΘ Α.Ε., ο αντιπρόεδρος Γ. Πενέλης, η γενική διευθύντρια Ν. Θεοδωρίδου, ο κ. Δασκαλούδης, ο κ. Αμανατίδης και ο διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού, Έργων και Ανάπτυξης της ΕΥΑΘ, Α. Μεντές

«Η διαχείριση των φυσικών περιουσιακών μας στοιχείων, με τρόπο ώστε να είναι διαθέσιμα καταρχήν και κατά δεύτερο λόγο λειτουργικά, ασφαλή και αποδοτικά οικονομικά, είναι κομμάτι της εταιρικής κουλτούρας που έχουμε διαμορφώσει τα τελευταία χρόνια στην ΕΥΑΘ, με σκοπό να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της εταιρείας και των υποδομών της», συμπληρώνει ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Γρηγόρης Πενέλης.

Το εν λόγω κτίριο, που βρίσκεται στο 4ο Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης, θα αποτελούσε κτίριο εργαστηρίων και τεχνικών υπηρεσιών της ΕΥΑΘ. Σύμφωνα με την οικοδομική άδεια, θα αποτελούνταν από ανατολικό και δυτικό τμήμα και θα ήταν τετραώροφο. Το δυτικό τμήμα του μάλιστα περικλείει το κτίριο του αντλιοστασίου ύδρευσης που λειτουργεί στην περιοχή. Από το ανατολικό κτίριο έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός έως και την οροφή του ημιωρόφου, ενώ από το δυτικό έχει κατασκευαστεί μόνο μέρος των υποστυλωμάτων του ισογείου. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν το 2005 και έκτοτε το κτίριο παραμένει ημιτελές.

Η αποπεράτωση του κτιρίου περιλαμβάνει την αξιοποίηση του ανατολικού τμήματος που έχει ήδη χτιστεί με κατάλληλες προσαρμογές, έτσι ώστε να φιλοξενήσει χώρους γραφείων στο ισόγειο και τον ημιώροφο, ενώ θα χρησιμοποιηθούν το πρώτο ημιυπόγειο και το δεύτερο υπόγειο για χώρους στάθμευσης και συνεργείο - αποθήκη υλικών.

Στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης η ΕΥΑΘ, μετά και την εκ βάθρων ανακαίνιση του κεντρικού της κτιρίου γραφείων επί της Εγνατίας, συνεχίζει να επενδύει σε κρίσιμες υποδομές αξιοποιώντας στο έπακρο τα περιουσιακά της στοιχεία και συνεισφέροντας στην εμπέδωση μακροοικονομικής σταθερότητας στην εταιρεία, προς όφελος πάντα του καταναλωτικού της κοινού, των εργαζομένων και των μετόχων της.

Στη φωτογραφία της υπογραφής της σύμβασης διακρίνονται, ο CEO της αναδόχου εταιρείας CONCEPT ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ A.E. - KATΣΙΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ, Πάρης Δασκαλούδης, αριστερά, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΑΘ κατά την υπογραφή της σύμβασης