Άλλο ένα βήμα στον ψηφιακό μετασχηματισμό της κάνει η ΕΥΑΘ, με την πλήρη πλέον ψηφιοποίηση του αρχείου των πελατών της. Η σχετική συμφωνία υπογράφηκε σήμερα με την ανάδοχο εταιρεία στα γραφεία της ΕΥΑΘ και αφορά σ’ ένα σύνολο 510.000 πελατών ύδρευσης και 65.000 συνδέσεων αποχέτευσης.

Πρόκειται για την ψηφιοποίηση του συνόλου των εγγράφων και σχεδίων που αποτελούσαν το έγχαρτο αρχείο πελατών της ΕΥΑΘ Α.Ε., διαδικασία η οποία περιλαμβάνει και επιμέρους εργασίες προετοιμασίας του υλικού, σάρωσης, μετεπεξεργασίας, εκπαίδευσης του προσωπικού κ.λπ. Το συνολικό έργο θα έχει διάρκεια επτά μηνών και προϋπολογισμό 209.000€, με δυνατότητα προαίρεσης.

EYATH.PSIFIOPOIHSH.ARXEION.8.6.2022.1

Στη φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά, η Νόπη Θεοδωρίδου, γενική διευθύντρια ΕΥΑΘ Α.Ε., ο Γιώργος Αγγέλου, διευθυντής Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Πληροφορικής, ο Πέτρος Αργυρός, πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος της Αρχειοθήκη Α.Ε., και οι Ά. Αμανατίδης και Άγις Παπαδόπουλος, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της ΕΥΑΘ αντίστοιχα

Το νέο σύστημα θα εξασφαλίσει ταχύτητα και ευελιξία στις συναλλαγές της εταιρείας με τους καταναλωτές της, όπως και προστασία των προσωπικών τους δεδομένων από φυσικές καταστροφές, κακόβουλες ενέργειες και, φυσικά, από τη φθορά του χρόνου.

Μάλιστα, τα ψηφιακά αυτά δεδομένα αναμένεται να «κουμπώσουν» στο νέο λογισμικό διαχείρισης εγγράφων κι αλληλογραφίας της ΕΥΑΘ, το οποίο υιοθέτησε πρόσφατα η εταιρεία για την ηλεκτρονική διακίνηση των εγγράφων και τη συλλογή των υπογραφών της, εγκαταλείποντας πλέον την εσωτερική έγχαρτη αλληλογραφία.

Επιπρόσθετα, το παραγόμενο ψηφιακό αρχείο θα τεκμηριωθεί και θα κωδικοποιηθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να αξιοποιηθεί περαιτέρω στο πλαίσιο της ανάπτυξης του νέου πληροφοριακού συστήματος της εταιρείας, παρέχοντας μια συνολική λειτουργικότητα που τελικά θα δίνει πρόσβαση στον καταναλωτή σε όλο τον «φάκελο» των συναλλαγών του με την ΕΥΑΘ.

«Μετά την υιοθέτηση προγράμματος ηλεκτρονικής διαχείρισης εγγράφων εντός της εταιρείας, προχωράμε άλλο ένα βήμα για τον πλήρη ψηφιακό μετασχηματισμό μας. Εγκαταλείπουμε οριστικά τα… ντοσιέ και τους φοριαμούς για τη φύλαξη του αρχείου μας, μαζί με όλες τις καθυστερήσεις και τα ζητήματα ασφάλειας δεδομένων που αυτό συνεπαγόταν, και προχωράμε προς ένα νέο μοντέλο ολοκληρωμένης ψηφιακής εξυπηρέτησης των καταναλωτών μας», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Άνθιμος Αμανατίδης.

Ανάδοχος του έργου ψηφιοποίησης του αρχείου της ΕΥΑΘ είναι η κοινοπραξία εταιρειών «Αρχειοθήκη Α.Ε. - Ι. Αλαβάνος - Χ. Αθανασόπουλος Ε.Ε.». Την κοινοπραξία στη σημερινή συνάντηση εκπροσώπησε ο Π. Αργυρός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αρχειοθήκη Α.Ε.