Η μεγαλύτερη delicatessen γευστική συνάντηση και όλος ο κόσμος της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής αναμένεται να πάρουν μέρος στην DETROP BOUTIQUE και στην ARTOZYMA  από το Σάββατο 2 έως την Δευτέρα Απριλίου 2022 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Τα διεθνώς αναγνωρισμένα και υψηλής ποιότητας τρόφιμα της μεσογειακής διατροφής, η γαστρονομία και ο δυναμισμός του κλάδου της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής θα αναδειχθούν στην 10η Διεθνή Έκθεση ARTOZYMA και στην 30η Διεθνή Έκθεση DETROP BOUTIQUE, που θα πραγματοποιηθούν από το Σάββατο 2 έως την Δευτέρα 4 Απριλίου 2022, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

DETROP BOUTIQUE 2

Η ARTOZYMA φιλοξενεί τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις πρώτων υλών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, συσκευασίας και εξοπλισμού και μέσα από θεματικά αφιερώματα αποτυπώνει τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο.

H DETROP BOUTIQUE παρουσιάζει όλες τις τελευταίες διατροφικές τάσεις και τα καλύτερα delicatessen τρόφιμα - ποτά, τόσο από άποψη ποιότητας, όσο και μεθόδων παραγωγής.

Με Τιμώμενο Δήμο τον Πύργο Ηλείας η DETROP BOUTIQUE έχει φέτος στο “ενεργητικό” της τις παράλληλες εκδηλώσεις γαστρονομίας και γευστικής εκπαίδευσης Greek Bites Area και Cheese & Wine.

Η κορυφαία ποιότητα της ελληνικής ελιάς και ελαιολάδου θα βρεθεί στο επίκεντρο του Διεθνούς Διαγωνισμού Ποιότητας εξαιρετικών ελαιολάδων «OLIVE OIL TROPHY» και του Διεθνούς Διαγωνισμού Ποιότητας Επιτραπέζιων ελιών «TABLE OLIVES TROPHY». Οι δύο νέοι αυτοί θεσμοί είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της ΔΕΘ - Helexpo με την Επιστημονική Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου & Ελιάς «ΦΙΛΑΙΟΣ».

ARTOZYMA 2

Στις παράλληλες εκδηλώσεις της ARTOZYMA ξεχωρίζει το 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού, που έχει ως στόχο την προώθηση της νέας γενιάς του κλάδου.

Τα Bakery Labs από την Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας και τα Pastry Labs της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος με master classes από διακεκριμένους pastry chefs θα αναδείξουν όλες τις σύγχρονες τάσεις της ζαχαροπλαστικής και της αρτοποιίας.

ARTOZYMA

Το Ζαχαροπλαστείο στη Digital Εποχή θα αποτελέσει το θέμα ημερίδας της Συντεχνίας Καταστηματαρχών-Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, όπου θα παρουσιαστεί η συμβολή των νέων τεχνολογιών και σύγχρονων μέσων στην αναβάθμιση τόσο της εικόνας όσο και της εμπορικότητας του ζαχαροπλαστείου.

Στο πλαίσιο της ARTOZYMA διοργανώνεται και επιστημονική ημερίδα με θέμα “Βιοτεχνική αρτοποιία ζαχαροπλαστική, προσέγγιση των σύγχρονων προκλήσεων” από την Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων, με σκοπό να παρουσιαστούν οι πρόσφατες εξελίξεις στους παραγωγούς αρτοποιημάτων για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

Παράλληλα, η Ελληνική Εταιρεία Κοιλιοκάκης πραγματοποιεί ημερίδα για την πιστοποίηση των προϊόντων χωρίς γλουτένη.

Οι δύο Εκθέσεις, η DETROP BOUTIQUE και η ARTOZYMA, πλαισιώνονται και από πολλές ακόμη παράλληλες εκδηλώσεις επιχειρήσεων και φορέων.