Πρωτοποριακές δράσεις, καινοτομία, διασκέδαση και ψυχαγωγία σε πρώτο πλάνο στη μεγαλύτερη Έκθεση της χώρας

«Αυξάνεται η θερμοκρασία» στην 85η ΔΕΘ, που μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου 2021 είναι γεμάτη καθημερινά με πλήθος εκδηλώσεων. Με σύμμαχο και τον καλό καιρό η Γενική Έκθεση κατακλύζεται από επισκέπτες, ενώ κερδίζει και το υγειονομικό στοίχημα, αποτελώντας την πρώτη μεγάλη Covid Free διοργάνωση στην Ευρώπη.

Οι συναυλίες κάθε βράδυ στις 21.30 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο δίνουν τον τόνο της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας με τη συμμετοχή δημοφιλών καλλιτεχνών και μουσικών σχημάτων.

DETH.85.13.9.2021.PERIPTERO ANO 2 23 5

Η παρουσίαση καινοτομιών και πρωτοποριακών δράσεων είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα για κάθε ΔΕΘ και από αυτό τον κανόνα δεν θα μπορούσε να ξεφύγει η 85η διοργάνωση της. Στον όροφο του Περιπτέρου 2 οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν το πρώτο παγκοσμίως τεχνο - άθλημα (techno - sport), το HADO, που εισαγάγει την τεχνολογία αιχμής της επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality "AR") στον αθλητισμό. Το HADO δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να δημιουργούν ενεργειακές μπάλες και ασπίδες με τα χέρια τους σε ένα πραγματικό γήπεδο 6Χ10 μέτρων. Με απλούς κανόνες παιχνιδιού συνθέτει ένα άθλημα με ανεξάντλητες στρατηγικές επίθεσης και άμυνας κάνοντας τους παίκτες να πρέπει να επιστρατεύσουν όχι μόνο τη φυσική τους κατάσταση, αλλά και τη στρατηγική τους σκέψη. Να σημειωθεί ότι στο HADO δεν υπάρχει φυσική επαφή των παικτών και στο πλαίσιο αυτό τηρείται και το υγειονομικό πρωτόκολλο.

DETH.85.13.9.2021.PERIPTERO ANO 2 23 6

Η σημερινή έναρξη της σχολικής χρονιάς αντικατοπτρίζεται μέσα στο αφιέρωμα AKADEMIA (Περίπτερο 14), που είναι το σημείο συνάντησης για την εκπαιδευτική κοινότητα. Οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν, μεταξύ άλλων, για εκπαιδευτικά προγράμματα, νέες δράσεις, καινοτόμες ιδέες, ευκαιρίες καριέρας, πιστοποίηση γνώσεων και συμβουλευτικές υπηρεσίες σταδιοδρομίας. Σημαντική είναι η παρουσία των Πανεπιστημίων, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Υπουργείου Παιδείας, τα οποία προσφέρουν αναλυτική ενημέρωση για τεχνολογικά έργα νέας γενιάς, όπως drones, ρομποτικά συστήματα κ.ά.

Η ενδυνάμωση της επαφής με το έργο τέχνης και τον καλλιτέχνη βρίσκεται στο επίκεντρο του Περιπτέρου της Cheapart στη Νότια Πύλη της ΔΕΘ (Πλατεία ΧΑΝΘ). Για 7η χρονιά, η Cheapart υποδέχεται τους φιλότεχνους και το κοινό της πόλης με έργα δεκάδων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Η Cheapart φέτος κινείται γύρω από τον κεντρικό θεματικό άξονα της 85ης ΔΕΘ «Ελλάδα: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον». Στο πλαίσιο αυτό, οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν μια ενότητα έργων, τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, την πορεία και τις εξελίξεις της χώρας από το 1821 μέχρι σήμερα.

Μεταξύ των πολλών σημερινών παράλληλων εκδηλώσεων της 85ης ΔΕΘ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει αυτή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ με θέμα «ΕΚΤ+ και κοινωνική ένταξη: Επενδύοντας σε ανθεκτικές και ευημερούσες κοινωνίες» (Περίπτερο 7, 18:30-20:30). Κατά τη διάρκεια της οι ομιλητές θα αναδείξουν θέματα απασχόλησης, κοινωνικής αλληλεγγύης και καταπολέμησης της φτώχειας.

Ανασυγκρότηση - Ανάπτυξη, Σχέση Πολίτη και Δημοσίου και Υγεία στο 2ο Thessaloniki Helexpo Forum

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται μέχρι την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου το 2ο Thessaloniki Helexpo Forum με θέμα «Δημιουργώντας την επόμενη μέρα» στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης». Οι θεματικές ενότητες της αυριανής δεύτερης ημέρας του Forum είναι οι εξής:

-Ανάπτυξη: Ανασυγκρότηση, ανάπτυξη και διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της χώρας (10:30-12:00),

-Ψηφιακή Διακυβέρνηση: Σχέση πολίτη-Δημοσίου. Η νέα ψηφιακή εποχή και οι προκλήσεις της (12:30-14:00),

-Υγεία: Υγεία και οι προκλήσεις μετά την πανδημία (14:30-16:00).