Υπογράφηκε την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021, η σύμβαση με την ανάδοχο εργοληπτική εταιρεία για την αναβάθμιση του ιστορικού κτιρίου διοίκησης της Εταιρίας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) στην Εγνατία 127, ενώ έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες για τη μεταφορά των διοικητικών υπηρεσιών στο κτίριο επί της Τσιμισκή 91.

Το «λίφτινγκ» του κτιρίου της Εγνατίας, που θα ξεκινήσει στις αρχές Ιουλίου, ανέλαβε, μετά από ανοιχτό διαγωνισμό, η εταιρεία «Σιδηροδρομικά Έργα ΑΤΕ», έχει προϋπολογισμό 3,76 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και συνολική προθεσμία εκτέλεσης δεκαοκτώ μήνες από σήμερα. Τότε αναμένεται να παραδοθεί ένα κτίριο-πρότυπο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα συνδυάζει υψηλές ενεργειακές και περιβαλλοντικές επιδόσεις με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ύφος. Θα είναι, όπως προβλέπεται, ένα κτίριο σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας (ενεργειακή κλάση Α+), με LED φωτισμούς, πρόνοιες για ΑμΕΑ, σύγχρονα συστήματα αυτοματισμού κι ελέγχου, ενώ θα μπορεί να στεγάσει περί τους 100 εργαζόμενους.

EYATH.SYMBASH.NEO.KTIRIO.15.6.2021

Στη φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Ά. Παπαδόπουλος, ο αντιπρόεδρος, Γ. Πενέλης, ο διευθύνων σύμβουλος, Ά. Αμανατίδης και από την πλευρά της "Σιδηροδρομικά Έργα ΑΤΕ" ο Δ. Παπανικολάου

«Η ανακαίνιση του κτιρίου μας στην Εγνατία αποτελεί το πιο… προφανές κομμάτι του επενδυτικού μας προγράμματος, το οποίο διατρέχει ο αειφορικός, περιβαλλοντικός προσανατολισμός. Σκοπεύουμε να παραδώσουμε το 2023 στους εργαζόμενους και τους Θεσσαλονικείς ένα κτίριο γραφείων σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας, που θα εξασφαλίζει οικονομική αποδοτικότητα, ασφάλεια, ποιότητα ζωής για τους ενοίκους του και καλύτερη ποιότητα περιβάλλοντος. Ένα κτίριο - πρότυπο για την περιοχή», επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ - καθηγητής ΑΠΘ με ειδικότητα στα ενεργειακά συστήματα, Άγις Παπαδόπουλος.

EYATH.SYMBASH.NEO.KTIRIO.15.5.2021.2

Στη φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά η γενική διευθύντρια της ΕΥΑΘ, Ν. Θεοδωρίδου, ο Γ. Πενέλης, ο Α. Μεντές, διευθυντής Έργων και Στρατηγικού Σχεδιασμού, ο Ά. Αμανατίδης, οι Δ. Παπανικολάου και Σ. Πινάκας από τον ανάδοχο και, δεξιά, ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Α. Παπαδόπουλος

«Το χρονοδιάγραμμά μας τηρείται απαρέγκλιτα. Η αναβάθμιση του κτιρίου της Εγνατίας, μιας κατασκευής που δεν πληροί τους σύγχρονους αντισεισμικούς και ενεργειακούς κανονισμούς, είναι ένα έργο ουσίας για τους εργαζόμενους κι ένα έργο συμβολικό για το πώς θέλουμε όλοι μας να βλέπουμε τις ΔΕΚΟ στη χώρα μας», συμπλήρωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Άνθιμος Αμανατίδης.

Ο φλοιός του κτιρίου θα προσομοιάζει στην αρχική κατασκευή του ’70 και θα συνδυάζει αμμοβολισμένους υαλοπίνακες με ημιδιαφανείς γυάλινες κινητές περσίδες για άρτιο φωτισμό και παράλληλη ηλιοπροστασία.

Οι διοικητικές υπηρεσίες της ΕΥΑΘ μεταφέρονται στην οδό Τσιμισκή 91.

Η Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Καταναλωτών θα παραμείνει στην Αγγελάκη και την 26ης Οκτωβρίου (απέναντι από τα δικαστήρια).

Τα καταστήματα για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών στην οδό Αγγελάκη και στο Βαρδάρι απέναντι από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

Στην αρχική φωτογραφία διακρίνεται το νέο ενεργειακό κτίριο της ΕΥΑΘ, όπως προβλέπεται να παραδοθεί το 2023