Άρθρα

Tου Μιχάλη Καραβέλα
υποψήφιου βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. στη Β’ Θεσσαλονίκης

Σε λίγες ώρες απ’ τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι απόγονοι του Ελληνισμού «της καθ’ ημάς Ανατολής» και κυρίως ο Ποντιακός Ελληνισμός, μαζί με τον υπόλοιπο Ελληνικό λαό, θα κληθούν να επιλέξουν αυτούς που θα τον κυβερνήσουν στα επόμενα τέσσερα χρόνια.


Σε μια περίοδο οξυμένης οικονομικής κρίσης, που έχει προκαλέσει όχι μόνο την βαριά υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού αλλά και την πλήρη σχεδόν κατάρρευση του κώδικα αξιών του, ίσως φαίνεται μη ρεαλιστικό να παλεύει κανείς σήμερα για την περιφρούρηση των εθνικών μας δικαίων.
Εδώ και είκοσι χρόνια οι απόγονοι του Ελληνισμού της Ανατολής, μετά και τις αποφάσεις της Ελληνικής Βουλής, που αναγνώρισε το δικαίωμα στην μνήμη των Ποντίων για την Γενοκτονία των προγόνων τους και την ανάλογη αναγνώριση για τους υπόλοιπους Μικρασιάτες Έλληνες, ανέπτυξαν την πεποίθηση ότι το Ελληνικό Κράτος θα περιελάμβανε στην ατζέντα της εξωτερικής του πολιτικής και την διεκδίκηση της διεθνούς αναγνώρισης αυτής της Γενοκτονίας, κάτι που δεν έγινε ποτέ.
Σήμερα δυστυχώς, και μάλιστα από πολιτικές δυνάμεις οι οποίες επιθυμούν να αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας, ακούγονται και διατυπώνονται περίεργες, αν μη τι άλλο, θέσεις, όπως «η αιματηρή εκδίωξη των χριστιανικών πληθυσμών από τον Πόντο, τη Μικρά Ασία και την Ανατολική Θράκη» αγνοώντας (!;!;!) το τι προηγήθηκε πριν την Μικρασιατική εκστρατεία, γιατί σ’ αυτά τα γεγονότα αναφέρεται η Γενοκτονία.
Ακόμα δεν πρέπει να μας διαφεύγει η αλγηνή συμπεριφορά των κομμάτων της συγκυβέρνησης του 2012 (Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟΚ., ΔΗ.ΜΑΡ.) , που στέρησε από τους υπερήλικες νεοπρόσφυγες το ελάχιστο επίδομα του Ο.Γ.Α. οδηγώντας τους στην εξαθλίωση (Γενοκτονία με σύγχρονα μέσα).
Ο Προσφυγικός Ελληνισμός, μαζί με όλους τους συνέλληνες, έχει σήμερα μια μοναδική ευκαιρία να κάνει τις επιλογές του, στέλνοντας στην αυριανή Ελληνική Βουλή, αναγνωρισμένους αγωνιστές που με τη στάση ζωής τους και το παράδειγμά τους, μπορούν να αποτελέσουν εγγύηση της περιφρούρησης των εθνικών τους δικαίων και διεκδικήσεων.