Με μεγάλη προσέλευση βιβλιόφιλων ξεκίνησε ο ΒΙΒΛΙΟΤΟΠΟΣ στη  Θεσσαλονίκη, με την σφραγίδα του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, στην οδό Βενιζέλου 30, (πρώην Ράδιο Κορασίδη). Η λειτουργία τουΒιβλιότοπου άρχισε στις 26 Μαρτίου και λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και θα διαρκέσει έως τις 21 Μαΐου.

Ο χώρος των 700 τ.μ. στη Βενιζέλου 30 (πρώην Ράδιο Κορασίδη βρίσκεται στον πιο κεντρικό δρόμο  της πόλης  που έχει πρόσβαση  από πολλά σημεία της Θεσσαλονίκης  και εξυπηρετείται με όλες τις στάσεις του Ο.Α.Σ.Θ. (Αριστοτέλους – Βενιζέλου – πλατεία Ελευθερίας).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, «εκατοντάδες βιβλιόφιλοι όλων των ηλικιών από κάθε περιοχή της Θεσσαλονίκης και των γύρω νομών προσέρχονται στον δικό τους Βιβλιότοπο, βρίσκοντας βιβλία της αρεσκείας τους, επιλέγοντας μεταξύ των χιλιάδων τίτλων  που έχουν σταλεί από 110 εκδότες  από όλη τη χώρα. Καλά και φθηνά βιβλία με τιμές που ξεκινούν από 0,50 λεπτά 1-2-3 ευρώ. Αυτές τις γιορτές χαρίστε βιβλία, είναι το καλύτερο δώρο. Ωράριο: καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, Σάββατο έως τις 8 το βράδυ και θα ακολουθείται  το ωράριο της αγοράς».