Το παραμύθι του συγγραφέα Κοσμά Τσίναλη, «Ο Θόδωρον και το κοκκύμελον» στην ποντιακή διάλεκτο συνεχίζει το ταξίδι του σε βιβλιοπαρουσιάσεις στο χώρο της Μακεδονίας και στο αναγνωστικό κοινό.

Στην Εύξεινο Λέσχη Αλμωπίας

Η Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΣΥΜΒΟΛΗ, ανέλαβε την διοργάνωση της παρουσίασης του βιβλίου «Ο Θόδωρον και το Κοκκύμελον». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου και ώρα 11.30 το πρωί.

Στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης

Το ταξίδι του θα συνεχιστεί και, την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στις 18.30 το απόγευμα, θα βρεθεί στην Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης (Λεωφ. Νίκης 13, 2ος όροφος), όπου το βιβλίο του Κοσμά Τσίναλη, με πρωτοβουλία του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών θα παρουσιαστεί στο κοινό της πόλης.

Στην τηλεόραση

Ταυτόχρονα, το παραμύθι του Κοσμά Τσίναλη, άνοιξε διάπλατα τα φτερά του και αφήνει το άρωμά του σε τηλεοπτικές εκπομπές και παρουσιάσεις εντός συλλόγων.

Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016 έγινε η ζωντανή μετάδοση της εκπομπής «Ιστορία – Λαογραφία - Πολιτισμός» του Γιώργου Παναγιωτίδη στην Πέλλα τηλεόραση, με θέμα το παραμύθι που αγαπήθηκε από το κοινό, από τα πρώτα του κιόλα βήματα. Στην εκπομπή καλεσμένοι ήταν ο συγγραφέας, ο οποίος μίλησε για την εμπειρία του και το δημιούργημά του, η Αναστασία Μαχαιρίδου (φιλόλογος και εκπαιδεύτρια ποντιακής διαλέκτου) που τοποθετήθηκε σχετικά με την διάλεκτο και τον τρόπο μετάδοσής της στις επόμενες γενιές, ο Διογένης Αϊνατζής (λυράρης - τραγουδιστής) που μετέφερε την εμπειρία του ως προς τη συμμετοχή του στην μουσική επένδυση του cd που συνοδεύει το βιβλίο και η Ροζαλία Γαβριηλίδου που διάβασε αποσπάσματα.