Το βιβλίο του εκπαιδευτικού και δασκάλου της ποντιακής διαλέκτου Γιάννη Τερζίδη «Αέρα σ’ μαναχόν κανείται», πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 25 Νοεμβρίου 2018, στο εντευκτήριο της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, μπροστά σε ένα πολυπληθές ακροατήριο.

Για το βιβλίο του Γιάννη Τερζίδη, μίλησαν ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων Ηρακλής Τσακαλίδης και ο εκπαιδευτικός, πιστοποιημένος δάσκαλος της ποντιακής διαλέκτου Αριστείδης Ιορδανίδης.

OREOKASTRO.TERZIDIS.BIBLIO.25.11.20181

Για το βιβλίο του «Αέρα σ’ μαναχόν κανείται», μίλησε και ο συγγραφέας του Γιάννης Τερτζίδης, ο οποίος ανέφερε τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στην έκδοσή του στην ποντιακή διάλεκτο.

OREOKASTRO.TERZIDIS.BIBLIO.25.11.20184

Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης τόσο ο Γιάννης Τριανταφυλλίδης όσο κι ο Θόδωρος Κοτίδης ταξίδεψαν το κοινό στον ανάσπαλτο Πόντο.

OREOKASTRO.TERZIDIS.BIBLIO.25.11.20182

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους - εκτός των μελών και φίλων του συλλόγου - ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Ανέστης Πολυχρονίδης όσο κι εκπρόσωπος του αδελφού σωματείου «Μέριμνα Ποντίων Κυριών».