Το βιβλίο του Δημήτρη Νικηφόρου «ΠΑΟΚ αγάπη μου. Ο ΠΑΟΚ μέσα από τα μάτια της ψυχής μου, θα παρουσιαστεί από τις εκδόσεις Επίκεντρο, στο αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης (Αγ. Δημητρίου και 3ης Σεπτεμβρίου) στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017, στις 7 το βράδυ.

 

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Γιώργος Λιάννης, δημοσιογράφος, πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Κούλα Γιαννακίδου, πρώην αθλήτρια στίβου, γενική γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Κούδας πρώην ποδοσφαιριστής, Μπάνε Πρέλεβιτς, πρώην καλαθοσφαιριστής, πρόεδρος ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Βοϊτσίδης δημοσιογράφος, δικηγόρος, πρώην πρόεδρος ΕΣΗΕΜ-Θ, Άρις Νικολάκης, δημοσιογράφος. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Περικλής Στέλλας.

Ο Δημήτρης Νικηφόρος

Για τους φίλους του ΠΑΟΚ ο Δημήτρης Νικηφόρος δεν χρειάζεται συστάσεις. Από τον Απρίλη του 1980 αρχίζει η πολυκύμαντη πορεία του στον ΠΑΟΚ, διάρκειας 23 ετών, που κράτησε μέχρι και τον Δεκέμβρη του 2002. Σήμερα συγκαταλέγεται μεταξύ των δέκα αρχαιοτέρων εν ζωή μελών του Σωματείου.

Τη συγγραφή αυτού του βιβλίου οδήγησε η αγάπη του συγγραφέα για τον ιστορικό σύλλογο και η επιθυμία του να μοιραστεί με τον αναγνώστη εμπειρίες και βιώματα μιας πολύχρονης κοινής πορείας. Έχοντας συνεργαστεί με 12 προέδρους της ομάδας, υπηρέτησε τον ιστορικό σύλλογο από σημαντικές διευθυντικές θέσεις, βιώνοντας από πρώτο χέρι κορυφαίες στιγμές της ιστορίας της ομάδας. Υπήρξε μάρτυρας σε γεγονότα – σταθμούς για την 90χρονη ιστορία του συλλόγου, μέσα στα γήπεδα ή στα γραφεία.

Με το βιβλίο αυτό, αποκαλύπτει βιώματα και αναμνήσεις του που ως τώρα κρατούσε για τον εαυτό του και, ίσως, για λίγους ακόμα που τα γνώριζαν. Μεθοδεύσεις για διοικητικές ανατροπές, πώς έγιναν ή όχι περιβόητες μεταγραφές, σχέσεις μεταξύ διοικητικών παραγόντων, συμμαχίες και λυκοφιλίες, αγωνίες, άγχη – εγκαταλείποντας πλέον μια ουδετερότητα αχρείαστη, αποδίδει «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι».

«Η ιστορία γράφεται από ανθρώπους. Διάσημους, άσημους δεν έχει σημασία. Γράφεται καθημερινά από εμάς τους ίδιους. Όταν αποφάσισα να γράψω, δεν ένιωθα ότι θα έγραφα την ιστορία του ΠΑΟΚ. Δεν είμαι ιστορικός. Ένιωθα ότι κατέγραφα με τα μάτια της ψυχής μου θριάμβους, απογοητεύσεις, ίντριγκες, νίκες, ήττες. Είναι τα αχνάρια μιας ΠΑΟΚτσίδικης ζωής. Είναι ο ΠΑΟΚ της καρδιάς μου…» Δημήτρης Νικηφόρος