Έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να φιλοξενήσει η Ελλάδα πρόσφυγες από το Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) που εγκαταλείπουν τις προγονικές εστίες τους, μετά την επίθεση των Αζέρων στην πατρίδα τους, απευθεύνει ο Σύλλογος Ελληνοαρμενικής φιλίας, μιας και όπως επισημαίνει «τις τελευταίες ημέρες βομβαρδιζόμαστε από εικόνες χιλιάδων κατοίκων του Αρτσάχ, που εγκαταλείπουν άρον – άρον την Πατρίδα τους, για να γλυτώσουν τη ζωή τους.

Ο Σύλλογος Ελληνοαρμενικής Φιλίας, με ανακοίνωσή του την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Αντώνης Παυλίδης και ο γενικός γραμματές Σέρκο Αγαμπατιάν, κάνει έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση, παρά τα σημερινά τεράστια προβλήματα του λαού μας, να κάνει κάτι που έπραξε και στο παρελθόν:

ΕΚΚΛΗΣΗ

Καθημερινά, χιλιάδες κάτοικοι - μετά την παράδοση του Αρτσάχ στο Αζερμπαϊτζάν και τη γενικότερη αδιαφορία της παγκόσμιας κοινότητας να εγγυηθεί την ασφάλεια των Αρμενίων του Αρτσάχ - εγκαταλείπουν τη γη τους καταφεύγοντας στην Αρμενία.

Από τους 120.000 κατοίκους του Αρτσάχ, περισσότεροι από 40.000 έχουν φτάσει ήδη στην Αρμενία, αρνούμενοι να παραμείνουν στη γη των προγόνων τους, υπό το φόβο σφαγών και βιαιοπραγιών σε βάρος τους από τους Αζέρους.

Ο Σύλλογος Ελληνοαρμενικής Φιλίας κάνει έκκληση στην Κυβέρνηση, παρά τις δοκιμασίες που περνά ο λαός μας, να φιλοξενήσει στην Ελλάδα όσους πρόσφυγες από το Αρτσάχ το επιθυμούν.

Υπενθυμίζεται ότι το 1993 η Ελλάδα είχε υποδεχτεί στη Θράκη Έλληνες Ποντίους πρόσφυγες του Αρτσάχ, που είχαν εγκαταλείψει τις εστίες τους, για ν’ αποφύγουν τις συνέπειες των εκεί πολεμικών επιχειρήσεων.

Η φιλοξενία Αρμενίων προσφύγων στην Ελλάδα, είναι το ελάχιστο που μπορεί να πράξει η χώρα μας σ’ αυτήν τη δύσκολη στιγμή που περνάει ο αδελφός αρμενικός λαός, με τον οποίο έχουμε κοινή μοίρα τα τελευταία 1000 χρόνια, έχοντας σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στη Γενοκτονία, υποφέρει και οι δύο τα πάνδεινα.

Αναμένουμε την άμεση δραστηριοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα αυτό, που θα φέρει ανακούφιση στο τεράστιο ανθρωπιστικό πρόβλημα που έχει προκύψει στη φίλη χώρα, από την απάνθρωπη στάση των ισχυρών της γης.