Ο Μπόρις Μουζενίδης, ο άνθρωπος που έφερε εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα και ήταν ο ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με τους ομογενείς μας στη Ρωσία και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, δεν είναι πια μαζί μας.

Έφυγε για το αιώνια ταξίδι από ανακοπή καρδιάς, λόγω των επιπλοκών του Κορωναϊού, στη Μόσχα όπου ταξίδεψε πριν από δύο εβδομάδες για τη διεθνή έκθεση τουρισμού της Ρωσίας ΜΙΤΤ.

Ο Μπόρις Μουζενίδης, ήταν ο ιδρυτής του ομίλου Μουζενίδη, ένας μεγάλος οραματιστής του ελληνικού Τουρισμού και ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας στον ελληνορωσικό τουρισμό. Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες κάποια στιγμή στη Μόσχα όπου είχε πάει για την διεθνή τουριστική έκθεση ο Μπόρις Μουζενίδης, είχε κάποια συμπτώματα του Κορωναϊού, αρνήθηκε να μπει στο νοσοκομείο και χτες βράδυ εσπευσμένα εισήχθη σε νοσοκομείο της Μόσχας όπου δυστυχώς τα ξημερώματα πέθανε από ανακοπή καρδιάς.

Η είδηση του θανάτου του Μπόρις Μουζενίδη, έγινε γνωστή από τον λογαριασμό του Mouzenidis Group στο Facebook. «Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Ομίλου Μουζενίδη εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του ιδρυτή και Προέδρου του Ομίλου μας, Μπόρις Μουζενίδη. Ο Πρόεδρός μας υπήρξε πάντοτε για όλους μας πηγή έμπνευσης για το έργο που ξεκίνησε και εκτελούσε πιστά όλα τα χρόνια της πορείας του. Η αγάπη του για την Ελλάδα και το όραμά του μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο του».

Ο Μπόρις Μουζενίδης, γεννήθηκε στη Γεωργία από Έλληνες ποντιακής καταγωγής γονείς, και ήρθε στην Ελλάδα, σε μια περίοδο με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης όταν οι ομογενείς μπόρεσαν και ήρθαν στην Ελλάδα. Σπούδασε μηχανικός και πήρε το πτυχία, αλλά στις αρχές της δεκαετίας του 1990, σε ηλικία μόλις 31 χρόνων ξεκίνησε να δουλεύει ως σερβιτόρος και στη συνέχεια ως οδηγός τουριστικού λεωφορείου.

Άνοιξε στην Ελλάδα τουριστικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη και έχοντας άριστη γνώση της ρωσικής γλώσσας άρχισε να φέρνει περισσότερους Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα και στη συνέχεια και από άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Δημιούργησε τον Όμιλο Μουζενίδηα και στη συνέχεια την αεροπορική εταιρεία Ellinair η Mouzenidis Travel και έγινε πλέον υπολογίσιμος «παίκτης» στην αγορά του τουρισμού και στις καλές χρονιές πριν την πανδημία του Κορωναϊού, έφθασε να φέρνει μέχρι και ένα εκατομμύριο τουρίστες στην Ελλάδα.