Διήμερες εκδηλώσεις πολιτισμού και παράδοσης πραγματοποιεί ο σύλλογος Ποντίων Βαΐμπλινγκεν (Waiblingen) στο κρατίδιο της Βάδης Βυδεμβέργης στη Γερμανία, την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, στο πλαίσιο του «12ου Χορού Νεολαίας» του συλλόγου.

Παρασκευή

Την Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2019 και ώρα 7.30 το βράδυ ο Γιάννης Τσανασίδης, μουσικός και μελετητής της ποντιακής παράδοσης, θα μιλήσει με θέμα «Η μουσική παράδοση του Πόντου μέσα από τη βιβλιογραφία», στην Ελληνική Κοινότητα Waiblingen (Winnenderstr. 5, 71332 WN). Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

TSANASIDIS.GIANNIS

Ο Γιάννης Τσανασίδης

Σάββατο

Το Σάββατο, 2 Μαρτίου 2019 και ώρα 7 το βράδυ, στην αίθουσα Festhalle Schmiden (Hofäckerstraße 6, 70736 Fellbach), θα πραγματοποιηθεί ο 12ος Χορός Νεολαίας του συλλόγου Ποντίων Βαΐμπλινγκεν (Waiblingen). Η ώρα έναρξης είναι στις 7 το βράδυ και η είσοδος κοστίζει 10 ευρώ.

Το μουσικό, ποντιακό πρόγραμμα θα πλαισιώσουν οι: Μιχάλης Κουρτίδης στο τραγούδι, Γιάννης Τσανασίδης στη λύρα, Γιάννης Παρηγορίδης στο τραγούδι, Κρίστιαν Γιαλαμάς αγγέιο, Ραφαήλ Ρωμανός στα πλήκτρα, όπως και οι μουσικοί του συλλόγου Παύλος Ιντζές στο τραγούδι, Γιάννης Ευθυμιάδης στη λύρα και στο τραγούδι, Κυριάκος Εμμανουηλίδης στο νταούλι, Κώστας Χαλκίδης στο νταούλι και Σίμος Κυριακίδης στο νταούλι.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος Ποντίων Βαΐμπλινγκεν, την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν ο πρόεδρος Ιωάννης Ιντζές και η γραμματέας Κατερίνα Χατζοπούλου, στις εκδηλώσεις είναι προσκεκλημένοι όσοι ενδιαφέρονται για την παράδοση των Ελλήνων του Πόντου για να περάσουν όμορφα δύο βραδιές γεμάτες Πόντο.