Σε αεροδρόμιο «ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ», μετονομάζεται μετά από ψηφοφορία το αεροδρόμιο της Ανάπας στη Νότια Ρωσία, παίρνοντας το όνομα του ελληνικής καταγωγής Βλαδίμηρου Κοκκινάκη, θρυλικού πιλότου, δύο φορές ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετονομασία έγινε μετά από ανοιχτή ψηφοφορία του κοινού των Ρώσων πολιτών και αυτό έχει τη σημασία του.

Σε ανοιχτή ψηφοφορία που διεξήχθη μεταξύ των Ρώσων πολιτών, μεταξύ τριών πιθανών υποψηφίων, η προτίμηση υπέρ του δύο φορές ήρωα πολίτου της Σοβιετικής Ένωσης Βλαδίμηρου Κοκκινάκη, ήταν συντριπτική μιας και επί συνόλου 66.291 ψήφων, συγκέντρωσε 32.107 ψήφους, ποσοστό 48%.

Οι ελληνικής καταγωγής πολίτες της Ρωσίας και οι οργανώσεις των Ελλήνων και των Ποντίων, ψήφισαν υπέρ αυτής της προοπτικής όπως και Ρώσοι πολίτες, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο, ένα Έλληνα ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης, έναν θρυλικό συμπατριώτη μας, το όνομα του οποίου θα κοσμεί με τη λαϊκή ετυμηγορία το αεροδρόμιο της Ανάπας.

ANAPA.AERODROMIO 2

Να σημειώσουμε ότι η περιοχή της Ανάπας στη Νότια Ρωσία, είναι ένας τόπος όπου έζησε και ζει πολυπληθείς ελληνισμός και ιδιαίτερα ο ποντιακός ελληνισμός, άξιο τέκνο της οποίας ήταν ο ήρωας πιλότος Βλαδίμηρος Κοκκινάκης.

ANAPA.KOKKINAKHS.BLADIMIROS.PSIFOFORIA

Ο Βλαδίμηρος Κοκκινάκης ήταν ελληνικής καταγωγής πιλότος δοκιμών της ΕΣΣΔ. Πέτυχε 22 παγκόσμια ρεκόρ και υπηρέτησε ως πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αεροναυτικής.