Με μία νέα καλλιτεχνική δημιουργία στην αρχή του 2016 ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης και ο Νίκος Κοτταρίδης, με τίτλο «Θεέ μ’ ‘ς σο μέρωμαν απάν’», προσφέρουν στο κοινό ένα νέο CD με 37 μουσικές επιλογές, με ηχοχρώματα παράδοσης, την επιμέλεια της οποίας έχει και υπογράφει ο Στυλιανός Ιωαννίδης, απόφοιτος της ΣΣΕ, πτυχιούχος του τμήματος βαλκανικών σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

 

Οι συντελεστές της νέας καλλιτεχνικής δημιουργίας με τίτλο «Θεέ μ’ ‘ς σο μέρωμαν απάν’», είναι ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης τραγούδι, Νίκος Κοτταρίδης λύρα, Σωτήρης Θεοδωρίδης αγγείο, Ιάκωβος Μωυσιάδης λαούτο, Τάσος Κοτταρίδης νταούλι, Λάκης Παναγιωτίδης ψηφιακή δειγματοληψία, Στυλιανός Ιωαννίδης επιμέλεια – κείμενα.

Το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο, κοσμούν τα έργα «Τεμέτερον γη» και «Ο ήχος της σιωπής» του Αγιογράφου – Ζωγράφου Ελευθέριου Θ. Φουλίδη.

THEODORIDIS.KOTARIDIS.CD

 

Όπως επισημαίνει στα κείμενα που υπογράφει ο Στυλιανός Ιωαννίδης, «κατά κύριο λόγο επιλέχθηκαν τραγούδια που τραγούδησε ο αείμνηστος Γιώργος Αμαραντίδης, ο Χυμούλ’τς, ο Αμάραντος, με λύρα και αγγείο. Μέσα από μια μεγάλη σε αριθμό τραγουδιών, αξία και ποιοτική δισκογραφία –κατά γενική ομολογία- στάθηκα σε ορισμένες «στιγμές» του. Ίσως αυτές οι στιγμές να μου άρεσαν. Η φωνητική παρουσία του αλησμόνητου Γιωργούλη Λαφαζανίδη αναμφίβολα στην ποντιακή δισκογραφία της εποχής (πρωτοεμφανίστηκε με το Μιχάλη Καλιοντζίδη το 1986) ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, που όσο περνούσε ο χρόνος τόσο περισσότερο δικαίωνε την απόφαση για επίσημη καταγραφή της φωνής του.

Στις παραπάνω επιλογές προστέθηκαν και τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του Παναγιώτη Θεοδωρίδη σε στίχους Νίκου Σωτηριάδη και των αειμνήστων Γιώργου Αμαραντίδη και Κωνσταντίνου Ανδρεάδη. Το περιεχόμενο των δίστιχων δεν περιορίζεται μόνο σε τραγούδια της αγάπης και του έρωτα. Συμπεριέλαβα δίστιχα από τον υπέροχο στιχουργό και άνθρωπο Σπύρο Αμαραντίδη με απώτερη καταγωγή το Ακ Νταγ Ματέν».