Ανακοινώσεις για την απόφαση της πλατφόρμας Disney+ να ακυρώσει την μετάδοση της σειράς που είναι αφιερωμένη στον Μουσταφά Κεμάλ, με αφορμή τα 100 χρόνια της σύγχρονης τουρκικής δημοκρατίας, και τις σφορδρές αντιδράσεις και ενεργειες της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, εξέδωσαν ποντιακές οργανώσεις. 

Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος
ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ
Οι σφοδρές αντιδράσεις, κατά της απόφασης της πλατφόρμας Disney+ να μεταδίδει σειρά αφιερωμένη στον γενοκτόνο Μουσταφά Κεμάλ, έφεραν αποτέλεσμα.
Όπως αναφέρεται στο εξωτερικό οι δράσεις ανάγκασαν την παραγωγή να ακύρωση την προβολή της σειράς και να τη μετατρέψει σε ταινία μεγάλου μήκους που θα προβληθεί στην Τουρκία.
Άλλη μια απόδειξη πως οι συντονισμένοι αγώνες, η κοινή φωνή και ο στόχος φέρνουν εις πέρας δύσκολες αποστολές και γράφουν ιστορία.
Ακύρωση σειράς για Κεμάλ από Disney*
Το σωματείο Δράσης *Νίκος Καπετανίδης* εξαρχής ενημέρωσε την Ελληνική κοινή γνώμη για την καμπάνια ακύρωσης της τηλεοπτικής σειράς για τον Γενοκτόνο Μουσταφά Κεμάλ, που παρήχθη με πόρους της Disney μεταξύ άλλων, από την Αρμενική Εθνική Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Ύστερα από ταλαντεύσεις εβδομάδων της εταιρείας, η Αρμενική Εθνική Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ανακοίνωσε χθες την ακύρωση της προβολής της σειράς αυτής, που προσέβαλε την μνήμη των θυμάτων του Κεμαλισμού.
Ενώσαμε τις μικρές μας δυνάμεις από την πρώτη στιγμή.
Οι αντιδράσεις στην Τουρκία από όσα μελετούμε είναι ακραίες και φτάνουν στα όρια της Ύβρεως κατά των θυμάτων, αποδεικνύοντας ότι το σύγχρονο Τουρκικό κράτος δεν επιθυμεί να αναγνωρίσει το Γενοκτόνο παρελθόν του και ετοιμάζεται να επαναλάβει τα ίδια αν παραστεί ανάγκη προς τιμή του " Διοικητή Γαζή Μουσταφά Κεμάλ και της αιώνιας πατρίδας Τουρκίας".
Το μήνυμα αυτό οφείλει να το λάβει και η Ελληνική πλευρά.
Με ποιόν θα καθήσει στο ίδιο τραπέζι συζητήσεων.
Ένα κράτος που όχι μόνο δεν αναγνωρίζει τα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας που διέπραξε, αλλά απειλεί με μπούλιγκ και τους απογόνους των θυμάτων του.
Εμείς θα παραμείνουμε σταθεροί στις θέσεις μας.
Πρώτα Αναγνώριση των Γενοκτονιών.
Ως απαράβατος όρος κάθε συζήτησης.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων συγχαίρει τους αδερφούς και συνοδοιπόρους Αρμένιους και συγκεκριμένα την Anca (Armenian National Committee of America/ Αρμένικη Εθνική Επιτροπή της Αμερικής), η οποία κατάφερε να ακυρώσει την τηλεοπτική παραγωγή της Disney, που θα ήταν αφιερωμένη στον Μουσταφά Κεμάλ, με τίτλο "Ataturk"!
Ο Μουσταφά Κεμάλ είναι ο Γενοκτόνος όλων των Χριστιανικών Λαών της καθ ημάς Ανατολής!
Η Ιστορία γράφτηκε και δεν επιτρέπεται η παραχάραξη της!
Κοινός αγώνας μέχρι την τελική δικαίωση!