Στις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου οι οποίες έγιναν τον Μάιο του 2021, συμμετείχε ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Ποντίων Αθηνών (Κ.Ο.Π.Α.).

Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του Κ.Ο.Π.Α., «ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Ποντίων Αθηνών τίμησε την ημέρα μνήμης της 19ης Μάη. Στην καθιερωμένη εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δήμος Καλλιθέας στο Παμποντιακό Ηρώο, στην Πλατεία Δαβάκη, παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του Διοικητικού συμβουλίου με επικεφαλής την Πρόεδρο του Κ.Ο.Π.Α και μέλη του.

KOPA.GENOKTONIA.2021.7 7

Το μέλος Θεμιστοκλής Συμεωνίδης κατέθεσε ανθοδέσμη με κόκκινα τριαντάφυλλα συμβολικά για το αίμα που χύθηκε κατά την περίοδο της σφαγής και του ξεριζωμού του Ποντιακού Ελληνισμού καθώς και στην μνήμη των 353.000 χιλιάδων άταφων νεκρών της γενοκτονίας.

KOPA.GENOKTONIA.2021.7 6

Επίσης, στην πρόσοψη του κτιρίου του συλλόγου, επί της οδού Αριστείδου 183 και Φιλαρέτου στην Καλλιθέα Αττικής, αναρτήθηκε πανό με το λογότυπο Genocide με τον ανάλογο φωτισμό που καθιερώθηκε για τα 100 χρόνια από την αρχή της πιο σκληρής φάσης της γενοκτονίας που έγινε στην Μικρά Ασία.

KOPA.GENOKTONIA.2021.7 9

Την ίδια μέρα το απόγευμα παραβρέθηκε και στην εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) στο Σύνταγμα.

KOPA.GENOKTONIA.2021.7 8

Σήμερα 102 χρόνια μετά δεν έχουν σταματήσει οι πόλεμοι στην γειτονιά μας.

Πότε στα Βαλκάνια, τώρα στην Μέση Ανατολή, που συνεχίζει να μυρίζει μπαρούτι με τραγικές συνέπειες για τους γειτονικούς λαούς.

KOPA.GENOKTONIA.2021.7 10

Για εμάς, τους απογόνους, η μεγαλύτερη τιμή για την μνήμη της ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού είναι ο αγώνας και η αλληλεγγύη μας απέναντι στον κάθε λαό που βιώνει πόλεμο και αναγκάζεται να εγκαταλείψει την χώρα του να γίνει πρόσφυγας.

KOPA.GENOKTONIA.2021.7 4

Δεν ξεχνάμε, αγωνιζόμαστε και δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε την αναγνώριση της γενοκτονίας.

Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να σταματήσουν να ζούν οι λαοί τα δεινά που έζησαν οι πρόγονοι μας».