Την προκήρυξη υποτροφίας για μεταπτυχιακή / διδακτορική εργασία με αντικείμενο έρευνα τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, προκήρυξαν οι Σύλλογοι Ποντίων Βαυαρίας και η Επιτροπή για τη Διεθνοποίηση της Γενοκτονίας της ΟΣΕΠΕ και ανακοινώθηκε κατά την έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου για το Έγκλημα της Γενοκτονίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου έως την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019.

Την ανακοίνωση της υποτροφίας ανακοίνωσε από το βήμα του συνεδρίου το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, η Ελένη Μεντεσίδου, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Διεθνούς Συνεδρίου για το Έγκλημα της Γενοκτονίας, στις εργασίες που έγιναν στο Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.

POE.GENOKTONIA.STAVROS.NIARXOS.7.12.2019.IMG 8951

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΟΝΤΙΩΝ ΒΑΥΑΡΙΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΟΣΕΠΕ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ 2.500€ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ/ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Προς: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας και Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος,- διοργανώτριες αρχές του διεθνούς συνεδρίου για το έγκλημα της Γενοκτονίας (6 - 8. 12. 2019 Αθήνα) κ.κ. Βαρυθυμιάδη Γιώργο και Παπαστεργίου Δημήτρη - προέδρους αντίστοιχα

Αγαπητέ κε Βαρυθυμιάδη,

Αγαπητέ κε Παπαστεργίου,

Χαιρετίζουμε με ενθουσιασμό τις εργασίες του διεθνούς συνεδρίου για το Έγκλημα της Γενοκτονίας, συγχαίροντας τους εμπνευστές και συντελεστές του, ευχόμενοι τη συνέχεια ανάλογων επιδιώξεων και συνεργασιών. Ως ένδειξη της οφειλόμενης αλληλεγύης μας στο πνεύμα του συνεδρίου, ανακοινώνουμε την προκήρυξη υποτροφίας μεταπτυχιακών / διδακτορικών σπουδών ύψους 2.500€ στο αντικείμενο της έρευνας για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, της οποίας τη διαχείριση και απονομή εμπιστευόμαστε στην επιστημονική ευθυκρισία της ακαδημαϊκής κοινότητας. Τα εκατοντάδες σωματεία των Ποντίων, οφείλουμε να στηρίξουμε έμπρακτα τους πανεπιστημιακούς οργανισμούς στις πολυδάπανες έρευνες, εκδόσεις και πολύγλωσσες μεταφράσεις των πνευματικών εργασιών που στοχεύουν στην πολιτικά ορθή, συνάμα και διεθνή ανάδειξη του Ζητήματός μας. Είθε με την παραπάνω πρωτοβουλία μας, να προκαλέσουμε την αγαθή έριδα μίμησης και πλειοδοσίας αντίστοιχων χορηγιών από τις συλλογικότητες του ποντιακού ελληνισμού.με σεβασμό στο πολιτικό και ακαδημαϊκό κύρος των ομιλητών, και ειλικρινή εκτίμηση στους εμπνευστές και διοργανωτές του συνεδρίου, οι Σύλλογοι Ποντίων Άουγκσμπουργκ-Λάουφ-Μονάχου-Νυρεμβέργης-Νταχάου και η Επιτροπή για τη Διεθνοποίηση της Γενοκτονίας της ΟΣΕΠΕ.