Εκδήλωση μνήμης πραγματοποιούν την Κυριακή 24 Μαΐου 2015, οι περιφερειακή ενότητα Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο δήμος Έδεσσας, ο σύλλογος Ποντίων Έδεσσας Άγιος Θεόδωρος Γαβράς και ποντιακοί και προσφυγικοί σύλλογοι του νομού Πέλλας.

 

Στον Ιερό Μητροπολιτική Ναό της Αγίας Σκέπης στην Έδεσσα, θα γίνει αρχιερατική θεία λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ της αναπαύσεως των 353.000 αθώων θυμάτων της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ.κ. Ιωήλ και στη συνέχεια ομιλία από τον πρόεδρο του πολιτιστικού εξωραϊστικού συλλόγου Ποντίων Μεσσιανού Σάββα Παπαδόπουλο. Θα ακολουθήσει τρισάγιο στην πλατεία Μεγάλο Αλεξάνδρου και ανάγνωση ψηφίσματος από τον πρόεδρο του συλλόγου Ποντίων Παναγίτσας Ανδρέα Τσίλια.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί μουσικό δρώμενο από το μουσικό γυμνάσιο και λύκειο Γιαννιτσών και από τον σύλλογο Ποντίων Γιαννιτσών με την καθοδήγηση του Αλέξη Στεφανίδη.

Ακολούθως θα γίνει προσκλητήριο ανταρτών, και χορευτές του συλλόγου Ποντίων Έδεσσας θα παρουσιάσουν τον πυρρίχειο χορό Σέρρα. Στο τέλος της εκδήλωσης θα γίνει κατάθεση στεφάνων.