Στο Φεστιβάλ Ελληνικής Κουλτούρας και Γαστρονομίας στην Νέα Υόρκη (HELLENIC GASTRONOMY FESTIVAL IN NEW YORK), συμμετείχε ο Ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ» συμμετείχε μ' ένα βίντεο «Διατροφή και Κουζίνα του Πόντου», παρουσιάζοντας την διατροφή που έφεραν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας από την αλησμόνητη πατρίδα του Ευξείνου Πόντου.

Την Επιμέλεια και Παρουσίαση είχε η Σοφία Σαββίδου, Πρόεδρος του Συλλόγου, όπου με μια ιστορική αναδρομή πρόβαλλε το υγιεινό διατροφολόγιο που ανέστησε γενιές και γενιές Ποντίων, παρουσίασε ποντιακά εδέσματα (τανωμένος σορβάς, πίσια, χαψία, υβριστόν κ.ά.) και έδειξε πως παρασκευάζονται τα ωτία (ποντιακά γλυκίσματα) και τα κιντέατα (έδεσμα τσουκνίδας).

AGIA.BARBARA.FAROS.GASTRONOMIA.23.2.2022 1

Συνταγές που σώθηκαν από τον μεγάλο ξεριζωμό και έχουν μπει στα σπίτια μας, πλουτίζοντας τις επιλογές μας. Μπορούμε και εμείς σήμερα να μαγειρεύουμε «έμνοστα» δηλαδή νόστιμα φαγητά με αγνά, απλά, οικονομικά υλικά προστατεύοντας την υγεία μας.

AGIA.BARBARA.FAROS.GASTRONOMIA.23.2.2022 5

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν διακεκριμένοι σεφ της Ελληνικής Κουζίνας.

AGIA.BARBARA.FAROS.GASTRONOMIA.23.2.2022 3

Διοργανωτής ήταν το Anerican Hellenic Center of Health, όπου οι υπεύθυνοι έδωσαν πολλά συγχαρητήρια για την εξαιρετική παρουσία του Συλλόγου.