Με επιτυχία και προσέλευση κόσμου, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε η Ποντιακή Ένωση Στουτγάρδης και Περιχώρων «Η Ρωμανία», το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Feuerbach με θέμα την Ποντιακή Διατροφή, κάνοντας γνωστή σε όλο τον κόσμο, την ποιοτική διατροφή των Ελλήνων του Πόντου.

STUDGARDI.ROMANIA.DIATROFI.11.5.201911

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Στουτγάρδη κυρία Ελένη Λιανίδου, εκπρόσωποι συλλόγων, καθώς και πλήθος κόσμου.

STUDGARDI.ROMANIA.DIATROFI.11.5.20198

Η ημερίδα ξεκίνησε με το καλωσόρισμα και την εισήγηση του προέδρου της Ποντιακή Ένωση Στουτγάρδης και Περιχώρων «Η Ρωμανία» Δημήτρη Παπαγερίδη, ο οποίος ανέφερε πως η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο των 100 χρόνων από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

STUDGARDI.ROMANIA.DIATROFI.11.5.201912

Στην συνέχεια κάλεσε στο βήμα τον Δρ. Θωμά Σαββίδη – Βιολόγο / Χημικό - Καθηγητή Βοτανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – που μέσα από πολυετή έρευνα και μελέτη παρουσίασε την πολύ σημαντική δουλειά του στον τομέα της Ποντιακής – Μικρασιατικής διατροφής, συνοδεία εικόνων (σλάιντς) βοηθώντας το κοινό να κατανοήσει πολύ απλά τα ευεργετικά στοιχεία της αρχέγονης διατροφής και τον τέλειο συνδυασμό δημητριακών και γαλακτοκομικών προϊόντων σε συνεργασία με τα λίπη και τα λαχανικά.

STUDGARDI.ROMANIA.DIATROFI.11.5.20192

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η κυρία Ελένη Κυριακίδου – Βασιλειάδου παραγωγός και παρασκευάστρια Παραδοσιακών Ποντιακών προϊόντων, η οποία διατηρεί στο Ρυάκιο Κοζάνης στην Ελλάδα την βιοτεχνία παραδοσιακών προϊόντων «Βερμίου γης» η οποία εξήγησε και έδειξε τον τρόπο μαγειρέματος και τον συνδυασμό των υλικών σε όλες τις παρευρισκόμενες κυρίες που συμμετείχαν ενεργά στην παρασκευή των Ποντιακών εδεσμάτων.

STUDGARDI.ROMANIA.DIATROFI.11.5.20191

Στο τέλος της παρουσίασης ο Θωμάς Σαββίδης και η Ελένη Κυριακίδου - Βασιλειάδου απάντησαν σε ερωτήσεις και απορίες του κοινού, και εν συνεχεία όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στον μπουφέ με τα ποντιακά εδέσματα που έφερε και ετοίμασε η κυρία Βασιλειάδου προς τέρψιν όλων των παρευρισκόμενων.

STUDGARDI.ROMANIA.DIATROFI.11.5.20193

Με ανακοίνωσή της η Ποντιακή Ένωση Στουτγάρδης και Περιχώρων «Η Ρωμανία», ευχαριστεί «τον Πατέρα Μελεκίδη Βασίλειο και την εκκλησιαστική επιτροπή του ναού για την παραχώρηση της αίθουσας του Πνευματικού κέντρου, τους καλεσμένους μας από την Ελλάδα, και όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, καθώς και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Τέλος να ευχαριστήσουμε την κυρία Έλλη Κουτσουρίδου και τον κύριο Δημήτρη Νταμοτσίδη για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης».