Εκδήλωση για την ύπαρξη και αναγκαιότητα του ποντιακού θεάτρου σήμερα, διοργανώνει στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, το Περιφερειακό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Θεσσαλονίκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, το απόγευμα του Σαββάτου 2 Μαρτίου, ενώ η θεατρική ομάδα της Ένωσης Ποντίων Νομού Κιλκίς “Οι Αργοναύτες” θα παρουσιάσουν ένα μικρό δίπρακτο έργο.

Σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νομού Θεσσαλονίκης, την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν ο πρόεδρος Παύλος Γαλεγαλίδης και ο συντονιστής Αθανάσιος Λαβασάς, αναφέρεται.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νομού Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή Θεάτρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος σας προσκαλούν στην εκδήλωση: «Η ύπαρξη και η αναγκαιότητα του ποντιακού θεάτρου σήμερα» το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 18.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων «Καραπάντσειο» (Μεγ. Αλεξάνδρου 24, Αμπελόκηποι).

Θα αναπτυχθούν τα θέματα:

Διοργάνωση μιας θεατρικής παράστασης.

Δημιουργία θεατρικού σχήματος.

Θεατρικά κείμενα ποντιακής διαλέκτου.

Διαχείριση δυνατοτήτων των κειμένων.

Εισηγητές:

Φίλιππος Τσαουσέλης (ηθοποιός - σκηνοθέτης - απόφοιτος Δραματικής Σχολής).

Δημοσθένης Τριανταφυλλίδης (συγγραφέας).

Ιωάννης Γεωργιάδης (ηθοποιός – σκηνοθέτης).

Αθανάσιος Λαβασάς (συντονιστής της Επιτροπής Θεάτρου).

Θα παρουσιαστεί ακόμη ένα μικρής διάρκειας δίπρακτο έργο – προσφορά της Θεατρικής Ομάδας της Ένωσης Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την στήριξη του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.