Αφιέρωμα – παρακάθ’ στη μνήμη του Παναγιώτη (Πανούλη) Μουρατίδη, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024 στο Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο της λέσχης, στο Πανόραμα Βεροίας, με τη συμμετοχή μελών και φίλων του συλλόγου, αλλά και φίλων του αείμνηστου Πανούλη.

Αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν ο πρόεδρος Χαράλαμπος Καπουρτίδης και η γενική γραμματέας Ευαγγελία Τογκουσίδου.

Ο αείμνηστος «Πανούλης της λέσχης» αφιέρωσε τη ζωή του στην παράδοση και τον πολιτισμό του Πόντου με την πολυετή, πολύπλευρη και εξαιρετική προσφορά του στα ποντιακά δρώμενα και αυτός είναι ο λόγος που τον έχουμε στην καρδιά μας.

Ο άνθρωπος που τον ταύτιζε το πανελλήνιο με το πρότυπο του Πόντιου αντάρτη αλλά και του αναγνωρίσιμου χορευτή της Ευξείνου Λέσχη Βέροιας ήταν νοερά μαζί μας και μας συντρόφευε με ωραίες αναμνήσεις, καθώς οι μουσικοί Χρήστος Καλιοντζίδης στη λύρα με τη αφιλοκερδή παρουσία του, Νίκος Σιδηρόπουλος στο λαούτο, Αλέξανδρος Μιμίδης στα πνευστά και ο Χρήστος Ασλανίδης στο νταούλι μας ταξίδεψαν στην Ανατολική «Ελλάδα».

Σε αυτή τη μοναδική βραδιά ο Σταύρος Σαββίδης τίμησε τον αείμνηστο Πάντσο τραγουδώντας παραδοσιακούς σκοπούς του πόντου, ενώ τον συνόδευσαν ο Κωνσταντίνος Καπουρτίδης στη λύρα, ο Νίκος Σιδηρόπουλος στο λαούτο και ο Άκης Στολτίδης στο νταούλι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης ευχαριστεί όλα τα μέσα ενημέρωσης για την προβολή της εκδήλωσης, τους χορηγούς της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τον Πρόδρομο Καλδερίμογλου αλλά και όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν στην προετοιμασία και την πραγματοποίηση της αλλά κυρίως να ευχαριστήσει όλους τους φίλους και τα μέλη της Λέσχης που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, χόρεψαν και διασκέδασαν, διατηρώντας το κέφι αμείωτο μέχρι αργά τα μεσάνυκτα.