Την κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ποντίων Ηλιούπολης «Αλέξανδρος Υψηλάντης», στα γραφεία του σωματείου στην Άνω Ηλιούπολη στη δυτική Θεσσαλονίκης, παρουσία αρχών, εκπροσώπων φορέων ποντιακών και πολιτιστικών συλλόγων, μελών και φίλων.

HLIOYPOLH.ALEXANDROS.YPSILANTHS.BASILOPITA.5.2.2024.IMG 3848 5

Η κοπή της βασιλόπιτας έγινε το βράδυ της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου 2024, στο χώρο όπου γίνονται οι πρόβες του συλλόγου και γέμισε ασφυκτικά από γονείς και παιδιά, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Άνω Ηλιούπολης «Λάζαρος Παπαδόπουλος» στην οδό Περικλέους 19.

HLIOYPOLH.ALEXANDROS.YPSILANTHS.BASILOPITA.5.2.2024.IMG 3848 1

Την ευλογία της βασιλόπιτας έκανε ιερέας από την Άνω Ηλιούπολη της, ενώ την κοπή της βασιλόπιτας έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλέκος Εμεινίδης, ο οποίος ευχήθηκε σε όλες και σε όλους καλή χρονιά και σε όλες τις οικογένειες.

HLIOYPOLH.ALEXANDROS.YPSILANTHS.BASILOPITA.5.2.2024.IMG 3848 4

Επίσης ο Αλέκος Εμεινίδης, αναφέρθηκε εν συντομία, στις δράσεις του Συλλόγου Ποντίων Ηλιούπολης «Αλέξανδρος Υψηλάντης» και τόνισε την προσπάθεια που κάνουν συλλογικά να προάγουν τον πολιτισμό των Ελλήνων του Πόντου και να φέρουν στο σύλλογο νέες και νέους.

HLIOYPOLH.ALEXANDROS.YPSILANTHS.BASILOPITA.5.2.2024.IMG 3848 3

Ακολούθως μοιράστηκαν κομμάτια της βασιλόπιτας σε όλους τους εκπροσώπους των αρχών και των φορέων, των ποντιακών και πολιστικών συλλόγων της περιοχής.

HLIOYPOLH.ALEXANDROS.YPSILANTHS.BASILOPITA.5.2.2024.IMG 3848 2

Επίσης, σε όλους τους συμμετέχοντες μοιράστηκαν βασιλοπιτάκια, γονείς, παιδιά αλλά και τους συνοδούς τους.

Στο τέλος της εκδήλωσης, υπήρχε μπουφές με παραδοσιακά ποντιακά προϊόντα, τα οποία γεύθηκαν οι συμμετέχοντες.