Για μία ακόμη φορά οι νέες και οι νέοι, της Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας Αττικής (ΕΠΟΝΑ), δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο και μέρος των εσόδων τους από τον χορό που θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023, θα διατεθούν για την ενίσχυση των σχολείων με ηλεκτρονικά μέσα με τα οποία οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο ακριτικό νησί του Ανατολικού Αιγαίου, θα βοηθήσουν καλύτερα τα παιδιά.

Αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας Αττικής (ΕΠΟΝΑ).

Τα προηγούμενα έτη, το 10% των εσόδων του χορού μας δινόταν για την ενίσχυση διαφόρων εκφάνσεων του Τομέα της Υγείας. Φέτος, αποφασίστηκε ομόφωνα και με μεγάλο ενθουσιασμό η στροφή σε έναν άλλο βασικό πυλώνα για την ευημερία μιας χώρας, αυτόν της Παιδείας.

Πάμε, λοιπόν, Αγαθονήσι. Κατόπιν επικοινωνίας με το εκπαιδευτικό προσωπικό του νησιού, εκφράστηκε η ανάγκη για την ενίσχυσή του με ηλεκτρονικά μέσα τα οποία θα συμβάλουν στο έργο που επιτελούν οι καθηγητές Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης στο ακριτικό νησί μας στο Ανατολικό Αιγαίο.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι η μικρή αυτή έκταση γης στα Δωδεκάνησα γίνεται πολλές φορές σημείο αναφοράς όχι για τα καταγάλανα νερά της ή τους φιλόξενους κατοίκους της, αλλά για τις αλλεπάλληλες τουρκικές παραβιάσεις που απειλούν την ηρεμία και ασφάλεια της.

Αισθανόμαστε χρέος απέναντι στην ιστορία και τη συνείδησή μας να ενισχύσουμε με κάθε μέσο τους ανθρώπους που βρίσκονται στις εσχατιές της Ελλάδος και κρατάνε ψηλά τη σημαία, τις αξίες και τα ιδανικά του Έθνους μας.

Αυτό θα το επιτύχουμε μαζί. Η παρουσία σας στο χορό δεν έχει ως αποτέλεσμα μόνο το να περάσουμε ένα υπέροχο βράδυ, αλλά επιτελεί και έναν ιερό σκοπό… να βοηθήσουμε τη χώρα να πάει λίγο ψηλότερα, να μορφώσει τα παιδιά της και να συνεισφέρει στο μέτρο του δυνατού στην αναβάθμιση της εκπαίδευσής τους. Σας ευχαριστούμε!

Περισσότερες λεπτομέρειες για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και όλα τα σχετικά για το ετήσιο «Αντάμωμαν 2023» που πραγματοποιεί η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής (ΕΠΟΝΑ), μπορείτε να ανοίξετε τον ακόλουθο σύνδεσμο

https://efxinospontos.gr/eidiseis/9715-to-etisio-antamoman-2023-pragmatopoiei-enosi-pontiakis-neolaias-attikis