Οι πολιτιστικοί σύλλογοι, εκτός από την διάσωση και διάδοση της παράδοσης, επιτελούν και κοινωνικό έργο στο διάβα της δράσης τους. Έτσι και τώρα ενώνουν τις δυνάμεις τους Χορεύοντας για τη Ζωή και θα ανταμώσουν στο Βασιλικό Θέατρο το βράδυ της Τρίτης 14 Νοεμβρίου 2023, για να διαθέσουν τα έσοδά τους υπέρ της δράσης της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, ενός σωματείου που ιδρύθηκε στην Τραπεζούντα του Πόντου στις αρχές του περασμένου αιώνα και επανιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη, από τις Κυρίες πρόσφυγες της πρώτης γενιάς των Ελλήνων του Πόντου, που έφτασαν στη πρωτεύουσα των προσφύγων και έφτιαξαν την καινούργια τους ζωή.

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 στις 20.30 στο Βασιλικό Θέατρο, οι χορευτικοί σύλλογοι, Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού, Κ.Μ.Π.Χ. Κύκλος, Πρότυπη Καλλιτεχνική ομάδα χορού «Έκνευσις» Κωνσταντίνου Νικολαΐδη, Πολιτιστικό Σωματείο «Χοροστάτες» και Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, συναντιούνται για 17η χρονιά και προσφέρουν τα έσοδα της εκδήλωσης στο Σωματείο της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, το οποίο γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια ζωής του στη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα «Χορεύουμε για τη ζωή» με γενική είσοδο 10 ευρώ. Στο Βασιλικό θέατρο στις 20:30 θα έχει πολύ κόσμο - ίσως και sold out - όπως συνέβη και στις προηγούμενες 16 φορές εξάλλου.